geneeskunde alle disciplines Compendium Geneeskunde

Vacature: auteur en/of editor Engelse pocket

Auteur en/of editor Engelse pocket

Uitgeverij Compendium Geneeskunde is op zoek naar enthousiaste auteurs en editors voor onze Engelstalige pockets


Zoals je misschien gehoord en gezien hebt, gaat Compendium geneeskunde op reis. De pocket Radiologie is vertaald en gaat als pocket Radiology de wereld over. De Engelse pocket is al in 35 landen gekocht! Dat succes vraagt om meer. Meer pockets die vertaald zullen worden in de aankomende periode. Hiervoor zijn we op zoek naar editors en auteurs om de vertaling en herziening van de teksten in goede banen te leiden.

Wat ga je doen als editor bij Compendium Medicine?
Wil jij bijdragen aan de kwaliteit van de boeken van Compendium Geneeskunde en zo studenten, artsen en verpleegkundigen helpen? Als editor ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de planning, zie je er op toe dat alle tekst internationaal toepasbaar is en geef je waar nodig bij auteurs aan welke tekst herzien moet worden en ben je verantwoordelijk voor het verzamelen van buitenlandse medisch specialisten en A(N)IOS die de kwaliteit van de tekst kunnen controleren.

Wat ga je doen als auteur bij Compendium Medicine?
Ben jij goed in teksten schrijven en een (toekomstige) zorgprofessional? Word auteur bij Compendium Geneeskunde! Als auteur werk je samen met één of twee andere auteurs en is het aan jullie om teksten, die gebaseerd zijn op Nederlandse richtlijnen, te herschrijven naar
internationale richtlijnen. Je zorgt dat alles zo bondig en visueel mogelijk wordt weergegeven en dat de inhoud foutloos is.


Wat bieden wij?

- Naast dat het relevante werkervaring is die goed op je CV staat, werk je tijdens je studie aan je eerste publicatie én krijg je naamsvermelding in een bekende pocket die niet alleen in Nederland en België wordt gebruikt, maar wereldwijd wordt verkocht.

- Elk kwartaal samenkomen met het enthousiaste team van Compendium Geneeskunde inclusief feestelijke lanceringen

- Je verdiept je in een diversiteit aan geneeskundige onderwerpen

- Locatie- en tijdsonafhankelijk werken

- Gemiddeld 3-5 uur/week als auteur en gemiddeld 6-8 uur/week als editor


Solliciteren?

Je kunt solliciteren naar de functie van auteur, editor of een gecombineerde functie. Ben jij degene die wij zoeken? Stuur dan jouw motivatiebrief voorzien van CV naar:  g.vuurberg@compendiumgeneeskunde.nl t.v.v. “Auteur/editor Compendium Medicine”. Voor vragen kun je bij hetzelfde e-mailadres terecht.

Reageren kan tot en met donderdag 20 juli 2023.


Over Compendium Geneeskunde
Compendium Geneeskunde is in 2015 opgericht door geneeskundestudenten en inmiddels artsen Romée Snijders en Veerle Smit. Tijdens hun opleiding merkten zij dat je als geneeskundestudent zó veel stof moet leren dat je soms het overzicht kwijtraakt. Daarom ontwikkelden zij, met behulp van een team honderden auteurs en specialisten een serie van vier boeken met een visueel overzicht van de volledige studiestof van geneeskunde, genaamd Compendium Geneeskunde. Meer dan 100.000 zorgprofessionals gebruiken onze boeken.

Het team van Compendium Geneeskunde is jong en dynamisch gebleven. Het huidige team bestaat o.a. uit tientallen artsen, meer dan 100 geneeskundestudenten uit Nederland en België, redactieleden, DTP’ers, marketingteam, eindredacteur en projectmanagers. Het grootste deel van het team werkt vanuit huis en maakt flexibele uren. Binnen het team heeft ieder haar eigen expertise en gaan we ervoor om tijdens onze scale-up fase nog meer zorgmedewerkers te helpen. In 2019 is een compleet herziene versie van de reeks uitgekomen, Compendium Geneeskunde 2.0, bestaande uit 35 disciplines. Naast de vijfdelige boekenreeks, hebben we 18 pockets ontwikkeld en 3 flashcard sets.