Vacature: Chief Social Media (internationaal)

Flexibel en vanuit huis! 8-15 uur per week.

Wij zijn op zoek naar een Chief Social Media om ons team te versterken vanaf januari 2024!


Onlangs lanceerden we met Compendium Medicine de Pocket Radiology, ons eerste Engelstalige boek. Tot nu toe heeft de pocket medische studenten en zorgprofessionals in meer dan 75 landen bereikt! Dat succes vraagt om een vervolg, en de komende tijd zullen er meer Engelstalige pockets verschijnen. We zijn op zoek naar een getalenteerd persoon om de Engelstalige social media kanalen van Compendium Medicine te runnen, om zo ons internationale bereik te vergroten!

Wat ga je doen als Chief Social Media bij Compendium Medicine?

Als Chief Social Media ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van een doeltreffende social media strategie om ons wereldwijde bereik te vergroten. Je gaat boeiende content maken voor onze social media kanalen. Met jouw creatieve vaardigheden weet je de aandacht van onze doelgroep te trekken en te behouden, en draag je bij aan het opbouwen van een betrokken community!


Let op: de eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats vanaf dinsdag 19 december!

Wie ben jij?

Je schrijft foutloos Engels.

Je bent creatief en wil dat verder ontwikkelen.

Je vindt het leuk om tekstueel bezig te zijn en wil een ster worden in het schrijven van korte teksten.

Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kunt zelfstandig werken.

Je hebt minstens één jaar relevante werkervaring, of andere relevante ervaring met het runnen van een social media kanaal.

Je beschikt al over bepaalde vaardigheden: je weet bijvoorbeeld hoe je korte video’s kunt editen of mooie Instagram stories kunt maken.

Pluspunt: je schrijft ook foutloos Nederlands, en het lijkt je leuk om te assisteren bij het schrijven van teksten voor de Nederlandse website en socials.

Wat ga je doen?

Samenwerken met het marketingteam om social media strategieën uit te voeren die in lijn zijn met de algehele doelen van de organisatie.

Meedenken met marketingcampagnes, en de rol van social media hierin.

Aantrekkelijke content ontwikkelen voor de Engelse social media kanalen van Compendium Medicine, met name op Instagram.

Content planningen maken en beheren.

Wat bieden wij?

Locatie- en tijdsonafhankelijk werken. We verwachten alleen je aanwezigheid op onze wekelijkse en maandelijkse meetings (online), en op onze kwartaaldagen (offline).

Mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en groei binnen een dynamische en innovatieve organisatie. Binnen een jong en snel ontwikkelend team.

Elk kwartaal samenkomen met het enthousiaste team van Compendium Geneeskunde inclusief feestelijke lanceringen

Salaris gebaseerd op je ervaring en vaardigheden.

Solliciteren?

Ben jij degene die wij zoeken? Stuur dan jouw motivatie en CV naar:  a.severens@compendiumgeneeskunde.nl t.v.v. “Chief social media internationaal”. Voor vragen kun je bij hetzelfde e-mailadres terecht.

Reageren kan tot en met 20 december 2023.


Over Compendium Geneeskunde
Compendium Geneeskunde is in 2015 opgericht door geneeskundestudenten en inmiddels artsen Romée Snijders en Veerle Smit. Tijdens hun opleiding merkten zij dat je als geneeskundestudent zó veel stof moet leren dat je soms het overzicht kwijtraakt. Daarom ontwikkelden zij, met behulp van een team honderden auteurs en specialisten een serie van vier boeken met een visueel overzicht van de volledige studiestof van geneeskunde, genaamd Compendium Geneeskunde. Meer dan 100.000 zorgprofessionals gebruiken onze boeken.

Het team van Compendium Geneeskunde is jong en dynamisch gebleven. Het huidige team bestaat o.a. uit tientallen artsen, meer dan 100 geneeskundestudenten uit Nederland en België, redactieleden, DTP’ers, marketingteam, eindredacteur en projectmanagers. Het grootste deel van het team werkt vanuit huis en maakt flexibele uren. Binnen het team heeft ieder haar eigen expertise en gaan we ervoor om tijdens onze scale-up fase nog meer zorgmedewerkers te helpen. In 2019 is een compleet herziene versie van de reeks uitgekomen, Compendium Geneeskunde 2.0, bestaande uit 35 disciplines. Naast de vijfdelige boekenreeks, hebben we 18 pockets ontwikkeld en 3 flashcard sets.

Na het behalen van succes in Nederland, hebben we met Compendium Medicine in 2022 de eerste stappen gezet om internationaal uit te breiden. Onze eerste Engelstalige pocket Radiology is inmiddels verkocht in meer dan 75 landen!