Andere zorgprofessionals

5%

Van de lezers van Compendium Geneeskunde zijn ergens anders in de zorg werkzaam

6,6%

Andere zorgprofessionals in het ziekenhuis

88.372

BIG-geregistreerde andere zorgprofessionals in Nederland

12

Aantal beroepen in de gezondheidszorg die zich moeten registeren in het BIG-register

Begin met

1. De basis

De boekenlijst die je als technische geneeskunde, fysiotherapie en psychologie student of een student die de masteropleiding tot Physician Assistant doet krijgt in het eerste jaar staat vol verschillende, dikke boeken; de één in het Engels, de ander in het Nederlands. Vaak zijn dit boeken vol tekst met weinig afbeeldingen. Het overzicht is kwijt.

Hier liepen Veerle Smit en Romee Snijders tijdens hun bachelor geneeskunde ook tegen aan. Zij kwamen met een oplossing; Compendium Geneeskunde. In slechts 5 boeken maakte zij 6 jaar geneeskunde overzichtelijk en visueel.

Schaf de boekenreeks al aan het begin van je studie aan en heb er de rest van je carrière profijt van. In elke fase van je studie en loopbaan komen de boeken van pas.

Ga nooit meer een tentamen in, terwijl je informatie denkt te missen. Met Compendium Geneeskunde staat alles op 1 plek. Bovendien staat alles op dezelfde manier opgeschreven; kort en krachtig met geen woord teveel. Studeren was nog nooit zo leuk!

Ruim 1500 afbeeldingen

Het eerste boek met ezelsbruggetjes

Test jezelf vragen aan het eind van elk hoofdstuk om jezelf te overhoren

Alle medische faculteiten van NL en BE vertegenwoordigd

De must have voor elke geneeskunde student

De boeken zijn super duidelijk. Ze lezen heel fijn en alles wordt verduidelijkt door veel afbeeldingen. Ze passen ook erg goed bij de leerstof voor de opleiding Technische Geneeskunde!

Lynn uit Hengelo

Selectietoets Master Geneeskunde voorbereiden

Ieder jaar proberen studenten met een klinische achtergrond mee te doen met de selectie voor een Pre-Master Geneeskunde of Master Arts-Klinischonderzoeker. Om binnen te komen bij zulke studie's moet vaak een kennistoets worden gemaakt. Pak als voorbereiding op de toets de reeks van Compendium Geneeskunde erbij en oefen door de test-jezelf vragen te maken. Zo ben je helemaal klaar voor je toets!

2. Oefenen

met de flashcards

Iedereen leert op een andere manier, de één schrijft samenvattingen van honderden kantjes, terwijl de ander filmpjes kijkt. Maar wat voor iedereen gelijk is, is dat je jezelf overhoort om zeker te weten dat je alles kent voor je naar het tentamen gaat. Ook jij, als andere zorgprofessional, moet de anatomie goed onder de knie krijgen. Het gebruik van flashcards maakt dit zoveel makkelijker!

Aan de ene kant de vraag, de andere kant het antwoord

Maak rijtjes van kaartjes die je niet wist

Blijf herhalen tot je alles weet

Stampen was nog nooit zo leuk

"Ik gebruik de pocket Traumachirurgie en orthopedie voor mijn fysiotherapie stage. Het is een echte aanrader! De informatie wordt in één boek overzichtelijk beschreven en weergegeven."

Ipek uit Zaandam

Met de pockets

3. De werkvloer op

Pockets
De pockets zijn kleinere boekjes die makkelijker mee te nemen zijn, maar alsnog alle informatie bevatten die jij nodig hebt over het desbetreffende onderwerp. Ze passen perfect in de zakken van je witte jas! Op die manier heb je de informatie altijd bij de hand en kun je deze gemakkelijk opzoeken door het register dat in elke pocket te vinden is. Zo kun je de hele dag door de informatie opzoeken die jij nodig hebt.


Technische Geneeskunde

Als TG'er loop je tijdens je bachelor en master stage op verschillende afdelingen. Voor deze stages zijn de pockets erg handig, maar ook tijdens het leren voor je tentamens!


Fysiotherapie

Vooral de pocket Traumachirugie en Orthopedie is voor Fysiotherapie studenten erg handig. Deze bevat beknopt alle anatomie, LO en vele ziektebeelden die erg handig is tijdens je stage!


Psychologie

Voor Psychologie studenten is vooral de pocket psychiatrie en neurologie erg handig! Deze bevat compact alle informatie die jij nodig hebt!


Physician Assistant

Als student of PA werk je al op verschillende afdelingen binnen een ziekenhuis. Om je kennis altijd paraat te hebben zijn de pockets van Compendium Geneeskunde erg handig!

Geneeskundestudenten met een passie voor onderwijs

Tijdens onze studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam leerden we elkaar kennen. Al snel raakten we aan de praat over de studieboeken en dan in het bijzonder wat er volgens ons anders kon. Als geneeskundestudent moet je zó veel studiestof leren, dat je soms het overzicht kwijt raakt. Het leek ons geweldig om studenten te kunnen helpen dit overzicht (terug) te krijgen.

We deelden ons idee met meerdere studenten en specialisten en waren verrast om te horen dat velen van hen er net zo over dachten als wijzelf. Gaandeweg raakten we steeds enthousiaster en besloten we ons idee een meer concrete vorm te geven: Compendium Geneeskunde werd geboren! Na ruim anderhalf jaar hard werken, konden we dan eindelijk ons boek presenteren.

We hopen dat we jou met ons boek kunnen helpen bij jouw studie technische geneeskunde, fysiotherapie, psychologie of PA!

-

Instrumenten

Dit zijn de belangrijkse instrumenten die je nodig hebt als technische geneeskunde, fysiotherapie of PA nodig hebt:

Stethoscoop

Voor TG'ers en PA's is een stethoscoop in de kliniek erg belangrijk! Hiermee kan tijdens het LO geauscuteerd worden. Onze favoriete stethoscoop vind je hier!

Reflexhamer

Een reflexhamer is ideaal voor fysiotherapie, PA als technische geneeskunde studenten om tijdens het neurologisch onderzoek de spierreflexen te testen. Klik hier voor een reflexhamer!

Lampje

Pupillampjes, ook wel penlights genoemd, worden door verpleegkundigen, artsen, technisch geneeskundigen en PA's gebruikt om de pupilreflex te controleren. Ook is een penlampje handig tijdens een nachtdienst te gebruiken als zaklampje. Klik hier om een pupillampje te bestellen!

MedSocks

De outfit die je draagt in het ziekenhuis is pas echt af met de super vrolijke sokken van MedSocks! Klik hier om het asortiment te bekijken.

Kiss of life

De kiss of life is een sleutelhanger met een beademingsdoekje. De maskers waarborgen de persoonlijke veiligheid omdat er een barrière wordt gevormd tijdens het mond op mond beademen bij een reanimatie. Essentieel over onvoorspelbare situaties. Klik hier om er een te bestellen!

Agenda of planner

Een agenda of planner is vaak essentieël voor het bijhouden van je studie, werk en andere zaken. Via deze link vindt je onze lievelings planner!

4. Verdiepen

Handige sites

Deze sites zijn door onze geneeskundestudenten (bachelor) uitgekozen als de handigste sites.

Physio-pedia

www.physio-pedia.com

Op deze site vind je alles over de anatomie en funties van alle spieren en botten binnen het menselijk lichaam.

Nederlandse vereniging voor Technische Geneeskunde

www.nvvtg.nl

Op deze site vind je alles over de opleiding maar ook het werkveld van een TG'er in de zorg!

De Nederlandse Associatie Physician Assistants

www.napa.nl

Op deze site vind je alles over de opleiding tot PA maar ook wat het werkveld is van een PA'er in de ziekenhuizen.

-

Blogs

Verder lezen? Onderstaande blogs helpen je verder verdiepen. Bijv. interview relevante beroepsgroepen of tips voor relevante beroepsgroepen.

-

Podcasts

Deze podcasts zijn relevant voor alle zorgprofessionals in de medische wereld. Bijv. interviews met een specialist, medisch inhoudelijke podcast.

KoffieCo

Luister de podcasts hier!

In deze podcast wordt in +/- 45 minuten een eerlijk beeld geschetst van de verschillende vakgebieden en initiatieven binnen de medische wereld.

podcast neurologie compendium geneeskunde

Medicast de Podcast

Luister de podcasts hier!

Arts Claudia Warnar geeft duidelijke uitleg over uiteenlopende onderwerpen in de zorg. Ideaal om tijdens het wandelen, schoonmaken of een ander rustig moment even je kennis op te frissen.

Innovatie in de zorg

Luister hem hier via spotify!

In deze podcast spreekt Wendy Borst met verschillende professionals die zich dagelijks met grote passie bezig houden met innovatie in de zorg. Vanuit verschillende invalshoeken wordt de term innovatie uitgelegd.

-

Video's

Hieronder vindt je handige sites die jou als zorgprofessional verder kunnen helpen bij je studie!

Juf Danielle

www.youtube.nl/JufDanielle

Danielle post op dit Youtubekanaal onderwijsvideo's over het menselijk lichaam. Haar doel is om zo leuk en interessant mogelijk informatie over te brengen door het maken van korte video's met interessante visuals en goede uitleg over medische onderwerpen.

Meerdere kolommen

Deel informatie over het merk met uw klanten. Beschrijf een product, doe aankondigingen of verwelkom klanten in uw winkel.

Meerdere kolommen

Deel informatie over het merk met uw klanten. Beschrijf een product, doe aankondigingen of verwelkom klanten in uw winkel.

5. Verbinden

Wil je graag in contact komen met andere zorgprofessionals of studiegenoten? Mis jij de verbinding met mensen binnen jouw studie of werkveld? Word dan lid van onze community.

Netwerk van honderden studenten, artsen en specialisten, verpleegkundigen en anderen in de zorg.

Mogelijkheid om elkaar vragen te stellen

Nodig degene die jou inspireert uit voor een (virtuele) kop koffie.

Vind mensen waarmee jij samen kan werken of studeren

Maak je eigen groep aan of vind jouw jaargenoten

Iedereen mag gratis lid worden van onze community!

35 disciplines

Ontdek wat Compendium per disicpline voor je kan betekenen

Compendium Geneeskunde Radiologie
alles pver neurologie compendium geneeskunde
Compendium Geneeskunde Cardiologie en vasculaire geneeskunde

Je eerste jaar studeren & Compendium Geneeskunde

De boekenreeks van Compendium Geneeskunde bestaat uit vijf boeken en 35 disciplines. Niet alle stof die in de boeken staan zul je gelijk in je eerste jaar krijgen. Veel zal door de jaren ook voor andere zorgprofessionals besproken worden gedurende je studietijd (en daarna!). Je kunt de reeks gebruiken om te leren voor tentamens, extra verdieping en voor tijdens je stages!

Wanneer je het lastig vindt om te bepalen welke stof je moet leren, dan geeft de boekenreeks een mooi overzicht van de belangrijkste ziektebeelden. Dit kan je helpen bij het stellen van diagnoses bij projecten en het beter begrijpen van de stof.

geneeskunde alle disciplines Compendium Geneeskunde

Speciaal samengestelde pakketten

Via onderstaande link kun je vooraf samengestelde pakketten voor jou specifieke studie gaan!