De Compendium methode

- overzichtelijk, visueel & op één manier

- kwaliteit door specialisten gewaardborgd

- geen woord te veel

"Romée gebruikte altijd al icoontjes bij haar eigen samenvattingen. Samen ontwikkelden we hieruit de Compendiummethode. Alles overzichtelijk op één manier."

- Initiatiefnemers en artsen: Romée Snijders & Veerle Smit​

Overzichtelijk & compleet

Compendium Geneeskunde is het meest overzichtelijke en visuele naslagwerk voor artsen (in spé). De serie beslaat in totaal 35 disciplines, verdeeld over vijf boeken. Elke discipline heeft een eigen kleur en is opgebouwd volgens dezelfde structuur: de Compendiummethode.

Vaste indeling per hoofdstuk: van anatomie tot klinisch redeneren

Herkenbare presentatie per aandoening: van definitie tot prognose

Heldere illustraties & afbeeldingen

Test-jezelf-vragen aan het einde van ieder hoofdstuk

Radiologie opleiding Compendium Geneeskunde

Een topteam van studenten & artsen

Teams van studenten uit Nederland en België gingen aan de slag en vatten de kern per discipline samen

Medisch specialisten waarborgden de kwaliteit

Illustratoren en graphic designers creëerden de overzichtelijke en herkenbare Compendium-stijl

Met een geweldig resultaat: de basis van de studie geneeskunde in vijf boeken

Vaste hoofdstukindeling

Iedere discipline wordt, in een apart hoofdstuk, steeds op dezelfde beknopte, visuele en schematische manier gepresenteerd. Zie hieronder de vaste hoofdstukindeling voor onze klinische disciplines. En een voorbeeld uit de discipline Gynaecologie.

Aandoeningen

In telegram-stijl met vaste icoontjes vind je per aandoening alle informatie onder elkaar: van definitie tot prognose. Alles zo kort en krachtig mogelijk. Zie hieronder de vaste onderdelen per aandoening. Je kunt je hand op de tekst houden en jezelf overhoren a.d.h.v. de icoontjes.

Afbeeldingen

In één oogopslag: heldere afbeeldingen. Elke aandoening is visueel weergegeven in een typische patiënt. De afbeeldingen zijn voorzien van letters, met onder de afbeelding de betekenis. Zodat je jouw anatomiekennis kan oefenen.

"Overzicht is hèt woord! Structuur en methodisch, daar houd ik van!"

Paula, Alkmaar

Kaders

Door de hele reeks vind je unieke, uitgelichte kaders met extra info: ezelsbruggetjes, lampjes, de typische patiënt en alarmbellen.

België

De boekenreeks is ook van toegevoegde waarde voor studenten geneeskunde in België, door de op de curricula aangepaste content.

"Een hele boekenkast samengevat in 5 overzichtelijke en volledige handboeken met structuur, kleur, ezelsbruggetjes, waarschuwingen en meer. Kortom: een must-have voor wie zich het brede terrein van de geneeskunde eigen wil maken."

Eline, Gent

"Zeer complete bundel van alle kennis die nodig is voor het volgen van de studie geneeskunde. Enorm duidelijke structuur en geweldige link met de kliniek door de vele voorbeelden en foto’s! 10/10!"

Dickens, Maastricht

Alles overzichtelijk in een pakket

Om het overzichtelijk te houden hebben we meerdere pakketten samengesteld. Bijvoorbeeld speciaal voor als je net begint met de studie, de coschappen of als je vooral bezig bent met een specifiek specialisme.

5 of meer pockets
Met korting

5 of meer pockets

vanaf €174,75 €148,50
10 of meer pockets
Met korting

10 of meer pockets

vanaf €349,50 €279,00
Vijfdelige reeks, alle 18 pockets & 3 flashcards
Met korting

Vijfdelige reeks, alle 18 pockets & 3 flashcards

€937,95 €649,00