"Samen kom je verder!"

Onze samenwerkingen

Ons motto is "Alleen ga je sneller, samen kom je verder!", en dat is niet voor niets. Compendium Geneeskunde werkt graag en veel samen met verschillende organisaties. Van studieverenigingen tot boekhandels en belangenorganisaties. Nieuwsgierig naar hoe we met jou of jouw organisatie kunnen samenwerken? Neem gerust contact met ons op: klantenservice@compendiumgeneeskunde.nl!

Samen maken wij het onderwijs van morgen

Samen EHBO: het Rode Kruis

Hoofdredacteur Lina Al-Hassany heeft de pocket EHBO ontwikkeld, samen met een topteam van auteurs, illustratoren en redacteuren. Het Rode Kruis heeft een grote bijdrage geleverd aan de review van de inhoud van de pocket, samen met SEH-specialisten, huisartsen, de Koninklijke Nederlandse EHBO en de Nederlandse Reanimatie Raad.

Zo houden we onze boeken up to date

NVDV

Voor de pocket Dermatologie is samengewerkt met de commissie diversiteit van de NVDV.

Het Rode Kruis

In samenwerking met het Rode Kruis is de inhoud van pocket EHBO verder geoptimaliseerd.

LOVAH

De Landelijke Organisatie van Aspirant Huisartsen is de vertegenwoordiger van alle huisartsen in opleiding.

MLDS

Met de MDL Stichting zijn de disciplines omtrent MDL-ziekten altijd conform de laatste richtlijnen.

Arts en Leefstijl

Leefstijl is het nieuwe medicijn! Met Arts en Leefstijl implementeren we de leefstijlgeneeskunde in onze boeken.

Zo maken onze boeken inclusief

Zorg is voor iedereen. Met behulp van een panel experts in diversiteit en inclusie, is Compendium al anderhalf jaar bezig met het diverser maken van haar boeken. Ook hebben wij sinds kort een gratis cursus over inclusieve geneeskunde. Met als doel om binnen een aantal jaar al onze titels inclusiever te maken.

CODING

Het Collectief voor Diversiteit en Inclusie in de Nederlandse Geneeskunde is een netwerk van (toekomstig) zorgprofessionals die zich inzetten voor een sensitief en inclusief zorgsysteem. Bij specifieke vragen over diversiteit en inclusiviteit koppelt CODING ons aan experts.

Radiqs

Bij stichting Radiqs omarmen ze een gedurfde ambitie die zich verzet tegen de vastgeroeste normen in de gezondheidszorg. Radiqs vindt diens oorsprong in de samensmelting van zes individuen met diverse achtergronden, allen met persoonlijke ervaringen in het navigeren van diversiteit en inclusie binnen de gezondheidszorg. Hun gedeelde visie op de noodzaak tot verandering heeft geleid tot een hecht collectief met één missie: zorgverleners begeleiden van bewustwording naar actie, om samen te werken aan een inclusievere zorg.

Roze in Wit

De stichting Roze in Wit heeft als missie de zichtbaarheid van sekse-, gender- en seksuele diversiteit binnen de zorgsector te bevorderen, en daarmee bij te dragen aan een veiliger werk-, opleidings- en zorgklimaat. Roze in Wit adviseert Compendium in het proces om LHBTIQ+ inclusiever te worden

VNVA

De Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen en acht het van groot belang dat vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten.

Samen staan we in verbinding met elke student uit de zorg

Met geneeskunde

Compendium werkt samen met de acht medische studieverenigingen.

Daardoor weten we nog beter wat er speelt en luisteren we nog beter naar de behoeften van de studenten. Zo leggen we de verbinding met elke geneeskundestudent gedurende de zes jaar van de opleiding. Wil jij op
jouw faculteit onze boeken doorbladeren? Klop dan aan bij één van de bestuurskamers van de studieverenigingen, daar ligt een inkijkexemplaar voor je klaar.

We werken met de MFAS (Amsterdam), MFVU (Amsterdam), M.F.L.S. (Leiden), MFVR (Rotterdam), MSFU "Sams" (Utrecht), MFVN (Nijmegen), M.F.V. Panacea (Groningen) en M.S.V. Pulse (Maastricht).

De Geneeskundestudent

"Als De Geneeskundestudent zetten wij ons in om voor alle geneeskundestudenten in Nederland de best mogelijke studieomstandigheden te creëren, zodat jullie je kunnen ontplooien tot de best mogelijke arts. Hiervoor zijn wij actief in verschillende projecten zoals diversiteit & selectie, tegemoetkoming en gezond werken. De belangen van onze achterban kaarten wij, in samenwerking met onze partners, aan bij de faculteiten, politiek en andere stakeholders."

Vereniging voor Arts en Auto Student

Bereid je voor op de toekomst met VvAA. Krijg hulp bij je coschappen, stage, of je keuze tot een specialisatie.

Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten

De VCMS beoogt om geneeskundestudenten in Nederland meer onderwijs aan te bieden in de chirurgische disciplines.

International Federation of Medical Students' Association

De IFMSA is een wereldwijd netwerk van ruim een miljoen jonge, toekomstig professionals in meer dan 120 landen.

Met alle andere studenten uit de zorg

Compendium werkt niet alleen samen met de geneeskundestudent, maar zoekt de verbinding op met welke zorgprofessional van de toekomst, zoals studenten klinische technologie en technische geneeskunde, verpleegkunde, verloskunde en fysiotherapie.

Verpleegkunde/Verloskunde

We werken samen met S.V. Paramedus (Utrecht), S.V. Caduceus (Ede), S.V. Ilythia (Groningen) en S.V. Epione (Leiden).

Technische geneeskunde/Klinische Technologie

Hierbij werken we samen met S.V. Paradoks (Technische Geneeskunde Enschede) en S.V.K.T. Variscopic (Klinische Technologie Delft).

Medische Hulpverlening

Sinds kort werken wij ook samen met de studievereniging MHVR voor de opleiding Medische Hulpverlening aan de Hogeschool Rotterdam.

Zo zijn wij zichtbaar

Je kunt ons vinden op websites, over ons lezen in diverse magazines en vakbladen, en sinds kort zijn we ook te beluisteren in podcasts. Compendium is zichtbaar voor iedere zorgprofessional in Nederland en België.

KoffieCo de Podcast

Twee initiatieven vanuit enthousiaste medische studenten? Niet meer dan logisch dat KoffieCo de Podcast en Compendium besloten de handen ineen te slaan! Je kan ons regelmatig horen in de bekende podcasts. Kijk op onze disciplinepagina's welke afleveringen interessant zijn voor welk specialisme!

Arts in Spé

Het vakblad Medisch Contact heeft ook een jonger zusje: Arts in Spé. Dit tijdschrift komt één keer per kwartaal uit, en Compendium is hierin vaak te vinden met recensies en advertenties.

AMSj

Het Amsterdam Medical Student Journal is een wetenschappelijk tijdschrift voor medische studenten uit Amsterdam. In de samenwerking tussen AMSj en Compendium Geneeskunde wordt er elk kwartaal een medisch artikel geschreven door onze auteurs, die wordt gepubliceerd in het AMSj.

Samen staan we in verbinding met de arts en specialist

The Next Level Dokter 

Als Next Level Dokter sta je midden in de samenleving. Je bent als arts actief buiten de muren van het ziekenhuis. Je komt ‘binnen’ bij mensen in hun omgeving en je kijkt naar de persoon in zijn totaliteit. Samen met anderen werk je aan de gezondheid van mensen en de samenleving." Samen met NLD kijkt Compendium hoe de extramurale zorgberoepen extra in het zonnetje gezet kunnen worden.


Omdat wij geloven dat Compendium Geneeskunde vanaf dag één jou op weg helpt naar het worden van een goede arts, vinden wij het belangrijk om de extramurale beroepen ook in het zonnetje te zetten! Daarom zijn wij op diverse events samen met NLD te vinden.

De Jonge Specialist

De Jonge Specialist is de belangbehartiger van alle aios, anios en arts-onderzoekers. Ze praten mee met alle grote zorgpartijen en behartigen daar de belangen van de achterban. Daarnaast leveren ze input voor de cao-onderhandelingen en zetten ze ons in om de kwaliteit en toegankelijkheid van de medische vervolgopleidingen continu te waarborgen en verbeteren.

Medisch Contact

Medisch Contact is een vakblad dat, uitgegeven door de KNMG, wekelijks wordt verspreid. Compendium is hier ook regelmatig in te vinden!

Arts in Balans

Arts in Balans helpt ambitieuze artsen om meer focus en balans aan te brengen in hun leven. Samen met hen kijkt Compendium hoe deze belangrijke kennis toegepast kan worden in onze boeken en lesstof.

Vereniging voor Arts en Auto

VvAA verbindt en ondersteunt zorgverleners met kennis, advies en verzekeringen. Wij zoeken met hen de verbinding op middels diverse evenementen, verdiepingssessies en via hun magazine Arts & Auto.

Huisartswerkt.nl

Huisartswerkt.nl verbindt werkzoekenden, stagiairs en huisartsen rechtstreeks met elkaar via het online platform. Daarbij delen wij graag positieve ervaringen uit de huisartsenzorg, zodat we elkaar kunnen inspireren.  

Highcare

Highcare Arts & Specialist is dé loopbaanmakelaar voor artsen. Middels een persoonlijk adviestraject op maat begeleiden zij artsen naar een passende werkplek waarin persoonlijke groei centraal staat.

VNVA

De Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen en acht het van groot belang dat vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten.

Compendium's favoriet: Codex Anatomicus

Codex Anatomicus staat voor passie in geneeskunde, creativiteit en innovatie. Het idee ontstond in 2017 bij Dana en Michael, afkomstig uit de designwereld en STEM. Ze wilden unieke cadeaus maken voor medische familieleden door alledaagse anatomiekaarten op artistieke wijze te herontwerpen. Na geweldige feedback groeide dit uit tot een ware passie!

Hier kan je ons vinden in de boekhandel

De boeken van Compendium zijn niet alleen online te vinden. Sinds kort liggen de boeken in diverse winkels, zodat je ook fysiek door de boeken kan bladeren. Een droom van ons die uitkomt! Hieronder zie je waar je ons allemaal kan vinden.

AKO

Via de AKO kan je ons sinds kort fysiek doorbladeren in de ziekenhuizen AMC, EMC en LUMC.

Acco

Samen met Acco zorgen we ervoor dat onze boeken ook beschikbaar zijn in België!

Boekhandel Daan Nijman UMCG

Via Boekhandel Daan Nijman liggen onze boeken ook in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

HL Bookshop Leiden

Via de HL Bookshop in Leiden zijn wij beschikbaar voor elke student aan de Hogeschool Leiden.

Medisch student webwinkel

Via Medisch Student Webwinkel zijn wij online beschikbaar.

MFAS Boekenservice

Studeer je Geneeskunde op het AMC? Dan kan je onze boeken inzien en kopen bij de MFAS Boekenservice.

MFVU Boekwinkel

Studeer je Geneeskunde op het VUmc? Dan kan je onze boeken inzien en kopen bij de MFVU Boekenwinkel.

Postma en Cohen

Postma & Cohen richt zich op bedrijven en (overheids)instellingen in de zakelijke en non-profitmarkt.

Stichting ReMedI

Studeer je geneeskunde op het EMC? Dan kan je onze boeken inzien en doorbladeren bij de winkel van Stichting ReMedI.

INDEX Books

Met boekenhandelaar INDEX Books in Leiden bezorgen wij onze boeken naar verschillende studenten in en rondom Leiden.

Ook met Compendium samenwerken?

Wij zoeken graag de verbinding op met iedereen binnen de zorg. Wil jij ook in dit rijtje staan? Neem vooral contact met ons op!