Veelgestelde vragen

Onze veelgestelde vragen

 • Aanvankelijk was Compendium Geneeskunde bedoeld als hulpmiddel voor geneeskundestudenten. Viermaal per jaar maken duizenden geneeskundestudenten de voortgangstoets, een toets over de gehele kennisbasis van de algemene geneeskunde. Een struikelblok voor vele studenten. Compendium Geneeskunde is hier hét hulpmiddel voor. De boeken blijken echter niet enkel als hulpmiddel voor tentamens uitermate geschikt te zijn, maar ook al naslagwerk voor coassistenten, verpleegkundigen, onderzoekers en artsen. 2.0 is dus specifiek geschreven voor zowel student als arts. Als artsen zich namelijk eenmaal hebben gespecialiseerd, houden ze zich soms niet meer met alle andere disciplines meer bezig. Met Compendium Geneeskunde kunnen artsen andere disciplines bekijken of herhalen, maar ook de patiënt ziektebeelden beter uitleggen. Dertig procent van alle gebruikers van Compendium Geneeskunde zijn al afgestudeerd arts.

 • Compendium Geneeskunde 2.0 is hét overzicht van alle 35 disciplines van de Geneeskunde (van gezondheidsrecht tot cardiologie). Het is het enige boek voor student & specialist door student & specialist. Met een team van meer dan 250 studenten en specialisten hebben we de gehele geneeskunde weergegeven in 5 boeken. Dit doen we op onze eigen overzichtelijke manier: met stroomdiagrammen, pijlen, icoontjes, tabellen, ezelsbruggetjes en heel veel afbeeldingen.

 • Ja, absoluut. De 2.0 versie van de boekenreeks heeft 8 nieuwe disciplines, waaronder Chirurgie, Kindergeneeskunde en Huisartsgeneeskunde. Daarnaast is elke discipline herzien en geschreven voor zowel student als arts. Elke aandoening is nogmaals kritisch bekeken waarbij meer wordt ingegaan op de anamnese, lichamelijk onderzoek en de behandeling waardoor de boeken nu ook heel handig zijn voor in de praktijk. Daarnaast is elke discipline visueler gemaakt met behulp van prachtige afbeeldingen en illustraties.

 • Nee. Wij kunnen je geruststellen, voorlopig komt er geen nieuwe versie uit. We hebben in november 2019 de reeks 2.0 uitgebracht en dat was weer zo’n hels karwei, dat we wel twee keer nadenken voordat we dat opnieuw doen! 

 • Het Compendium Geneeskunde is inderdaad een methode geschreven door studenten uit heel Nederland. Hierdoor komt reeds het inzicht van vele verschillende ziekenhuizen aan bod. In principe verschillen de richtlijnen tussen ieder ziekenhuis een beetje. De richtlijnen tussen Nederland en België verschillen dikwijls niet meer dan die tussen ziekenhuizen.

  Ook in België zien wij ontzettend veel studenten die goed studeren met het Compendium Geneeskunde. In België staat nog meer dan in Nederland de aankoop van specifieke boeken en cursussen op de voorgrond, waardoor het overzicht hiertussen vaak erg moeilijk wordt. Zeker voor stages en klinische lessen biedt het Compendium Geneeskunde dan een ontzettend goed en praktisch overzicht dat je sneller doorleest dan een complete cursus of een compleet boek.

  Natuurlijk zijn er ook wel verschillen tussen België en Nederland zoals op het gebied van bijvoorbeeld wetgeving. Wij hebben echter bijvoorbeeld het hoofdstuk medisch recht voorgelegd aan een prof gezondheidsrecht uit Vlaanderen. Hoewel de namen en specifieke wetsteksten niet gelijk zijn voor de twee landen, geeft hij ook wel aan dat de principes van de wetten voor beide landen hetzelfde zijn en wij citeren “de verschillende hoofdstukken zijn ook voor Belgische artsen en arts-specialisten in opleiding ongetwijfeld van belang”. Wij halen dit voorbeeld eruit omdat het hoofdstuk medisch recht de grootste verschillen zal hebben tussen Nederland en België. Daarentegen zoals je ziet is dit eigenlijk ook maar minimaal. In onze nieuwe pockets: neurologie en gynaecologie & verloskunde hebben we zelfs wettelijke en maatschappelijke kwesties voor zowel Nederland als België specifiek vernoemd.

  De nieuwe versie Compendium Geneeskunde 2.0, is in samenwerking geschreven met meerdere studenten en specialisten uit Vlaanderen. Daarnaast geven we ook de opvallende verschillen aan met behulp van een Belgisch icoontje. Erg handig en bruikbaar in de praktijk!

 • De pocketversies van Compendium gaan over één discipline, terwijl de reeks van Compendium Geneeskunde in totaal 35 disciplines bevat. Daarnaast zijn de pocketversies nog meer geschreven voor gebruik in de kliniek. De hoofdstukken anamnese, lichamelijk onderzoek en aanvullend onderzoek zijn uitgebreid en nog meer geschreven aan de hand van de kliniek. Daarnaast bevatten de pocketversies DD-rijtjes en handige bijlagen welke ideaal zijn voor tijdens jouw werk op de afdeling.

 • Kijk op de betreffende productpagina voor de druk die je ontvangt. Je ontvangt altijd de meest recente druk.

 • Dit is helaas niet mogelijk. We zijn verplicht om al onze voordeelpakketten te melden bij de Wet op vaste boekenprijs, dit betekent dat wij deze niet zomaar mogen aanpassen. Mogelijk worden de pakketten in de toekomst nog aangepast.

 • Dit zit zeker in ons achterhoofd. Tot noch toe hebben wij hier geen concrete plannen voor. Zodra we hiermee aan de slag gaan zullen we dit op de website en social media zetten.

 • Wanneer u als arts, verpleegkundige of medisch specialist in loondienst werkt, valt u wellicht onder de Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Speciliasten (AMS). Het is dan mogelijk om onder bepaalde voorwaarden de boeken te declareren vanuit uw budget persoonlijke kosten.
   

  Kijk hier voor meer informatie op de website van AMS.

 • Vandaag voor 22:00 besteld, vandaag verzonden. Na bestelling ontvang je een track&trace code zodat je precies weet wat de status van de bestelling is. Deze code wordt gemaild naar het opgegeven e-mailadres. Let op: waarschijnlijk geeft de pagina van de verzendpartij eerst de melding dat de zending niet bekend is. Probeer het in dat geval enkele uren later nog een keer.

 • Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst. Stuur een mailtje naar klantenservice@compendiumgeneeskunde.nl om ons hiervan op de hoogte te brengen, dan geven we je de verdere retourinstructies. Het volledige bestelbedrag wordt binnen 7 werkdagen na ontvangst van de retour terug op je rekening gestort.

 • Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst. Stuur een mailtje naar klantenservice@compendiumgeneeskunde.nl om ons hiervan op de hoogte te brengen, dan geven we je de verdere retourinstructies. Het volledige bestelbedrag wordt binnen 7 werkdagen na ontvangst van de retour terug op je rekening gestort.

 • Nederland
  Jouw bestelling verzenden wij met DHL. Verzending gaat als brievenbuspakket (bij 1 scheurkalender of 1 pocketversie) of als belpakket (de bezorger zal aanbellen). Verzending boven €30 is gratis, daaronder bedragen de kosten €2,95. 

  België
  Jouw bestelling verzenden wij met DPD. Verzending gaat als belpakket (de bezorger zal aanbellen). Verzending boven €30 is gratis, daaronder bedragen de kosten €2,95.

 • Wij staan altijd open voor eventuele samenwerkingen. Geïnteresseerd? Mail dan naar klantenservice@compendiumgeneeskunde.nl

 • - Acco Boekhandel Antwerpen
  Sint-Kwintensberg 87, 9000 Gent, België
  +32 9 235 73 00

  - Acco Boekhandel Gent
  Sint-Kwintensberg 87, 9000 België, +32 9 235 73 00


  - Acco Boekhandel Heverlee & Printshop De Moete
  Celestijnenlaan 200P, 3001 Leuven, België
  +32 16 32 78 70

  - Acco Boekhandel Kortrijk
  53 (Gebouw A, Etienne Sabbelaan, 8500 Kortrijk, België
  +32 56 21 52 50


  - Acco Boekhandel Leuven
  2-4, Maria Theresiastraat, 3000 Leuven, België
  +32 16 29 11 00


  - AKO
  Leids Universitair Medisch Centrum, Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden
  +31 88 133 809

  - Boekhandel Daan Nijman UMCG
  Hanzeplein 1 hpc XA57, 9713 GZ Groningen
  +31 50 311 0998

  - Medische Studenten Faculteitsvereniging Utrecht "Sams"
  Hamburgerstraat 27, 3512 NP Utrecht
  +31 30 232 8298

  - MFVU
  Van der Boechorststraat 7, 1081 BT Amsterdam

  - Stichting Reductiebureau ReMedI
  Wytemaweg 80, 3015 GE Rotterdam
  +31 10 704 3709


  - Amsterdam UMC - Locatie AMCCatharina Ziekenhuis
  Meibergdreef 9, 1105 AZ Amsterdam
  +31 20 566 9111

  - Centrale Medische Bibliotheek
  Antonius Deusinglaan 1 (building 3211, basement, 9713 AV Groningen
  +31 50 361 6200

  - Erasmus MC
  Erasmus MC, 3015 CN Rotterdam

  - Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)
  Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden
  +31 71 526 9111

  - Medische Faculteitsvereniging Panacea
  Antonius Deusinglaan 1, 9713 AV Groningen
  +31 50 361 6322

  - Medische Studenten Faculteitsvereniging Utrecht "Sams"
  Hamburgerstraat 27, 3512 NP Utrecht
  +31 30 232 8298

  - MFAS
  Medische Faculteit der Amsterdamsche Studenten
  Meibergdreef 15, Kamer J0-110
  1105 AZ Amsterdam
  020-5664674

  - MSV Pulse
  Universiteitssingel 40, Kamer 0.635f, 6229 ER Maastricht
  +31 43 388 1181

Locaties

Staat je vraag er niet bij?