Compendium is er voor iedereen

"Laten we dit veranderen"

"We missen dit in onze boeken!" stuurde Romée naar Veerle. De prachtige illustratie van Chidiebere Ibe schrok ons wakker: onze boeken waren niet inclusief genoeg. Het kostte ons minder dan 1 minuut om te beslissen dat dit beter moest.

Onze missie? Binnen drie jaar inclusievere boeken

Binnen Project U worden alle disciplines nagekeken op inclusie en waar nodig aangepast. 30% van onze afbeeldingen bestaat daarbij uit niet-witte mannen/vrouwen.
Zo wordt onze reeks stap voor stap inclusief gemaakt bij elke nieuwe druk.

Inclusieve pockets

Niet alleen onze reeks wordt herzien. De pockets die al inclusiever zijn, herken je aan de ronde hoeken. Heb jij ze al?

Pocket Dermatologie

Pocket Dermatologie

€34,95
Pocket Psychiatrie

Pocket Psychiatrie

€34,95
Pocket Acute geneeskunde

Pocket Acute geneeskunde

€34,95
Pocket EHBO

Pocket EHBO

€34,95
Pocket Kleine verrichtingen

Pocket Kleine verrichtingen

€34,95
Pocket Traumachirurgie en orthopedie

Pocket Traumachirurgie en orthopedie

€34,95

Winnaar TopX Inclusivity Award!

Team Compendium heeft de Inclusivity Award 2024 gewonnen van TopX! Onder talloze genomineerden werden wij gekozen voor ons initiatief om alle boeken van Compendium inclusief te maken.

De toevoeging van de pocket Dermatologie aan de inclusieve pockets is niet alleen een van onze grootste uitdagingen geweest, maar ook een viering van inclusiviteit in medische kennis. Elke dag zetten we samen een stap om de medische wereld inclusiever te maken!

Inclusief onderwijs voor iedereen

Ook de lezers die onze boeken al hebben, verdienen inclusief onderwijs. Daarom is onze gratis online cursus ontwikkeld.

Voor en door iedereen in de zorg

Naast inclusief dienen onze boeken ook representatief te zijn. Elk kind van 12 jaar moet zich als arts kunnen herkennen in onze boeken. Onze getalenteerde illustratoren maken de mooiste tekeningen.

Illustrator: Hebe Boerhout

Illustrator: Didi Juin

Illustrator: Rosalie Krijl

Praat mee over onze missie

Wil jij ook stappen zetten in meer inclusievere zorg? O.a. met inspiratiesessies op evenementen vertellen wij graag zoveel mogelijk mensen over hoe wij de eerste concrete stappen hebben gezet.

Ons projectteam

Binnen Compendium is dit fantastische team bezig met diversiteit en inclusiviteit. Zij zijn benieuwd naar alle mogelijkheden waarmee zij de boeken kunnen verbeteren!

 • Charlotte Vinkenvleugel

  Functie
  Medische redacteur
 • Qin-ty Janssen-Bouwmeester

  Functie
  Medische redacteur
  Samenvatting

Onze partners

Charlotte en Qin-ty kunnen dit niet alleen. Diverse partners en experts helpen in onze weg om inclusievere content te leveren: CODING, Roze in Wit, VNVA. Wij mogen gebruik maken van hun expertise op het gebied van diversiteit en inclusiviteit.

CODING

Het Collectief voor Diversiteit en Inclusie in de Nederlandse Geneeskunde is een netwerk van (toekomstig) zorgprofessionals die zich inzetten voor een sensitief en inclusief zorgsysteem. Bij specifieke vragen over diversiteit en inclusiviteit koppelt CODING ons aan experts.

VNVA

De Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen.

Roze in Wit

De stichting Roze in Wit heeft als missie de zichtbaarheid van sekse-, gender- en seksuele diversiteit binnen de zorgsector te bevorderen, en daarmee bij te dragen aan een veiliger werk-, opleidings- en zorgklimaat. Roze in Wit adviseert Compendium in het proces om LHBTIQ+ inclusiever te worden

CoMaster

CoMaster is toegewijd aan het creëren van een meer inclusief en rechtvaardig gezondheidssysteem. Zij bieden medische educatie video's aan die toegankelijk zijn voor iedereen. In de onderwijs video's hebben zij bewust aandacht voor inclusiviteit met als doel de gezondheidsresultaten van alle patiënten te verbeteren.

Samen bouwen aan een inclusieve toekomst

We horen graag jullie input en feedback op richtlijnen@compendiumgeneeskunde.nl