Geneeskundestudent (bachelor)

35

medische specialismes in de reeks

75%

van de studenten heeft de reeks in huis

>500

artsen & studenten schreven mee

100.000

zorgprofessionals vertrouwen op ons

"Een eer om mee te werken aan dit prachtige overzicht."

Dr. F. van Hoek, Vaat- en transplantatie chirurg

Compendium helpt jou je bachelor door

De basis

Op zoek naar dé samenvatting om jouw bachelor tentamens te overleven? Compendium heeft de gehele geneeskunde overzichtelijk gemaakt in 5 boeken.

✅ Kwaliteit: gewaarborgd door specialisten
✅ Efficiënt: geen woord te veel
✅ Visueel: icoontjes, schema's & afbeeldingen

Vanaf dag 1 tot aan je pensioen.

Oefenen

Door de stof te blijven herhalen en jezelf te overhoren zorg je dat je de basis altijd paraat hebt.

Hoe gebruik je de flashcards?

> Lees de ene kant de vraag,

> Bedenkt eerst het antwoord

> Bekijk het antwoord aan de andere kant

> Maak rijtjes van kaartjes die je niet wist

> Blijf herhalen tot je alles weet

> Stampen was nog nooit zo leuk

Initiatief van twee bachelorstudenten

Veerle Smit en Romée Snijders, initiatiefnemers van Compendium, kwamen ooit met het idee van de reeks tijdens hun bachelor geneeskunde. Zij misten het overzicht en hebben dit hervonden door het maken van deze prachtige boekenreeks in samenwerking met 250 mensen uit de zorg.

Wist je dat...

De reeks op 80% van
de boekenlijsten voor geneeskunde staat?

De geneeskunde faculteiten in Nederland

Graag maken we ook de eerste stappen naar de universiteit inzichtelijk voor je. Geneeskunde studeren, de studieverenigingen en de boekenlijst. Zo heb jij snel inzichtelijk waar je moet zijn en hoe je binnen de kortste keren klaar bent voor de studie geneeskunde!

  • Mocht je aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaan studeren dan kun je de studievereniging MFAS raadplegen voor de boekenlijst geneeskunde. Zij helpen je met de alle voorbereidingen voor je studie geneeskunde aan de UvA. Vergeet alleen niet voordat je start om Compendium in huis te halen!

  • De Vrije Universiteit (VU) is de bakermat van Compendium, hier hebben Veerle en Romée beiden gestudeerd. Mocht je een professor spreken, dan kun je gerust eens vragen naar Compendium ;).

    Alle vragen over de start van de studie kun je het beste aan het team van de MFVU stellen. Dit is de studievereniging van de VU, zij kunnen je helpen met alle voorbereidingen. Ook kun je hier met korting je boeken bestellen, inclusief Compendium, hoe fijn is dat!? Mocht je twijfelen, we liggen in de bestuurskamer van de MFVU. Veel leesplezier!

  • Geneeskunde studeren aan Universiteit Leiden (LEI). Jouw dagen zullen zich afspelen in en rond het LUMC. Wist je dat Universiteit Leiden de oudste uni van Nederland is? MFLS vertelt je hier graag meer over en laat met plezier zien hoe je je kunt voorbereiden op de eerste weken. Ook de boekenlijst kun je via de MFLS vinden, daarbij kun je Compendium met korting bestellen via de MFLS site! Mocht je twijfelen, we liggen in de bestuurskamer van de MFLS.

  • Klaar voor je eerste jaar geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht (UU)? SAMS is de studievereniging die je door de eerste weken heen zal loodsen. Op dit moment kun je ons nog niet vinden via SAMS, maar mocht je meer willen weten over geneeskunde studeren in Utrecht en hoe Compendium hierbij kan helpen, vraag dan alles aan onze ambassadeurs! De Ambassadeurs studeren net als jij geneeskunde en weten dus precies waar je tegenaan gaat lopen en hoe je het beste te werk kunt gaan. Uiteraard weten zij ook hoe Compendium jou door je studie geneeskunde aan de UU heen kan lozen, succes!

  • Studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Jouw standplaats wordt het Erasmus MC, vast wel voorbij zien komen in BN’ers in het ziekenhuis. Binnen de kortste keren mag jij als trotse pauw door het MC lopen en je eigen patiënten helpen, hoe gaaf is dat?! Voordat het zover is moet je keihard aan de bak, Compendium is daarbij de aanvulling op je boekenlijst. De boeken bieden je de handvatten om de studie geneeskunde te rocken.

  • Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Groningen staat bekend als dé studentenstad van Nederland, zelfs de koning heeft er gestudeerd. Panacea is de studievereniging die jou als eerstejaars geneeskundestudent door de introductie heen loodst. Voordat je je boeken kunt bestellen via Panacea dien je eerst een account aan te maken, daarna kun je ons vinden op de boekenlijst. Mocht je twijfelen, we liggen in de bestuurskamer van Panacea.

  • Geneeskunde studeren in het mooie zuiden. Starten aan Maastricht University (UM)? MSV Pulse is de studievereniging die ervoor zorgt dat jij je helemaal thuis voelt aan de UM! Bovendien krijg je als Pulse lid dikke korting op de Compendium boeken!

  • Studeren aan de universiteit waar Romée Snijders nu haar onderzoek naar MDL doet. Wellicht zie je Romée nog door de gangen van het Radboud heen lopen, hoe gaaf is dat!? Mocht je vragen hebben, Romée helpt je met alle liefde. De MFVN helpt je graag door je studie geneeskunde heen met gave activiteiten. Daarnaast kun je via de MFVN gemakkelijk je boeken bestellen, ook biedt de MFVN de Compendium boeken met een vette korting aan! Wij zeggen alvast, tot op de RadboudUMC en veel leesplezier.

"Ik heb sinds het begin van mijn studie Geneeskunde al Compendium gebruikt en het helpt me enorm om verbanden te zien en het overzicht te houden tijdens het studeren."

Lara, Ubachsberg

Voortgangstoets voorbereiden

Pak de reeks erbij en besteed extra aandacht aan de discipline waar jij wat slechter op hebt gescoord. Aan het eind van elk hoofdstuk kun je extra oefenen met de test jezelf vragen (gebaseerd op VGT vragen).

Voortgangstoets oefenen op tv

Drie keer op een rij zaten Veerle en Romee bij De Wereld Draait Door. Hier vertelde ze hoe zij geneeskunde studenten door het hele land helpen tijdens hun studie, en in het bijzonder tijdens de voortgangstoets.

"Heel blij met de reeks, overzichtelijk en fijne afbeeldingen."

Emme, Maastricht

geneeskunde alle disciplines Compendium Geneeskunde

Haal het maximale uit je studie

✅ Alle geneeskunde samengevat
✅ Vanaf dag één overzicht
✅ T/m 31 augustus bestel je voor de laagste prijs