Geneeskundestudent (bachelor)

42%

Van onze lezers is geneeskundestudent

119

geneeskundestudenten schreven mee aan onze boekenreeks

60%

van de geneeskundestudenten heeft de boekenreeks in huis

Compendium Geneeskunde helpt jou je bachelor door

De bachelor geneeskunde duurt in totaal drie jaar. Het is een intensieve studie met veel contacturen en daarbij wordt ook verwacht dat je thuis nog studeert. Op verschillende manieren, zoals colleges, werkgroepen, practica en zelfstudieopdrachten, krijg jij onderwijs. Daarnaast wordt de kennis die je opdoet vaak getoetst. Vind jij het ook zo lastig om het overzicht te bewaren? Kan jij je ook zo verliezen in zeldzame ziektebeelden of details en vergeet jij vaak de basis? Compendium geneeskunde is de rode draad tijdens jouw bachelor!

De basis

Op zoek naar dé samenvatting om jouw bachelor tentamens te overleven? Compendium Geneeskunde heeft de gehele geneeskunde overzichtelijk gemaakt in 5 boeken. Pak de reeks erbij voor je begint met studeren voor je tentamen en lees de achtergrond en basis. Door hiermee te beginnen, heb je gelijk een mooie structuur om verder mee te leren. De afbeeldingen, schema's en ezelsbruggetjes helpen je om zoveel mogelijk te onthouden.

Extra leuk, deze reeks staat natuurlijk ook mooi in je boekenkast vanwege het kleurrijke uiterlijk; de must have dus voor elke geneeskunde student!

Schaf de boeken al aan het begin van je studie aan en je hebt er de rest van je carrière profijt van.

Oefenen

Iedereen leert op een andere manier, de één schrijft samenvattingen van honderden kantjes, terwijl de ander filmpjes kijkt. Maar wat voor iedereen gelijk is, is dat je jezelf overhoort om zeker te weten dat je alles kent voor je naar het tentamen gaat. Het gebruik van flashcards maakt dit zoveel makkelijker!

Hoe gebruik je de flashcards?

> Lees de ene kant de vraag,

> Bedenkt eerst het antwoord

> Bekijk het antwoord aan de andere kant

> Maak rijtjes van kaartjes die je niet wist

> Blijf herhalen tot je alles weet

> Stampen was nog nooit zo leuk

Compendium is een initiatief van twee bachelorstudenten

Twijfel je nog over of de reeks iets voor jou is? Goed om te weten is dat Veerle Smit en Romée Snijders, initiatiefnemers van Compendium Geneeskunde, ooit met het idee van de reeks kwamen tijdens hun bachelor geneeskunde. Zij misten het overzicht en hebben dit hervonden door het maken van deze prachtige boekenreeks in samenwerking met 250 mensen uit de zorg.

Wist je dat...

Compendium Geneeskunde op 80% van
de boekenlijsten voor geneeskunde staat?

De geneeskunde faculteiten in Nederland

Graag maken we ook de eerste stappen naar de universiteit inzichtelijk voor je. Geneeskunde studeren, de studieverenigingen en de boekenlijst. Zo heb jij snel inzichtelijk waar je moet zijn en hoe je binnen de kortste keren klaar bent voor de studie geneeskunde!

  • Mocht je aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaan studeren dan kun je de studievereniging MFAS raadplegen voor de boekenlijst geneeskunde. Zij helpen je met de alle voorbereidingen voor je studie geneeskunde aan de UvA. Vergeet alleen niet voordat je start om Compendium Geneeskunde in huis te halen!

  • De Vrije Universiteit (VU) is de bakermat van Compendium Geneeskunde, hier hebben Veerle en Romée beiden gestudeerd. Mocht je een professor spreken, dan kun je gerust eens vragen naar Compendium Geneeskunde ;).

    Alle vragen over de start van de studie kun je het beste aan het team van de MFVU stellen. Dit is de studievereniging van de VU, zij kunnen je helpen met alle voorbereidingen. Ook kun je hier met korting je boeken bestellen, inclusief Compendium Geneeskunde, hoe fijn is dat!? Mocht je twijfelen, we liggen in de bestuurskamer van de MFVU. Veel leesplezier!

  • Geneeskunde studeren aan Universiteit Leiden (LEI). Jouw dagen zullen zich afspelen in en rond het LUMC. Wist je dat Universiteit Leiden de oudste uni van Nederland is? MFLS vertelt je hier graag meer over en laat met plezier zien hoe je je kunt voorbereiden op de eerste weken. Ook de boekenlijst kun je via de MFLS vinden, daarbij kun je Compendium Geneeskunde met korting bestellen via de MFLS site! Mocht je twijfelen, we liggen in de bestuurskamer van de MFLS.

  • Klaar voor je eerste jaar geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht (UU)? SAMS is de studievereniging die je door de eerste weken heen zal loodsen. Op dit moment kun je ons nog niet vinden via SAMS, maar mocht je meer willen weten over geneeskunde studeren in Utrecht en hoe Compendium Geneeskunde hierbij kan helpen, vraag dan alles aan onze ambassadeurs! De Ambassadeurs studeren net als jij geneeskunde en weten dus precies waar je tegenaan gaat lopen en hoe je het beste te werk kunt gaan. Uiteraard weten zij ook hoe Compendium Geneeskunde jou door je studie geneeskunde aan de UU heen kan lozen, succes!

  • Studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Jouw standplaats wordt het Erasmus MC, vast wel voorbij zien komen in BN’ers in het ziekenhuis. Binnen de kortste keren mag jij als trotse pauw door het MC lopen en je eigen patiënten helpen, hoe gaaf is dat?! Voordat het zover is moet je keihard aan de bak, Compendium Geneeskunde is daarbij de aanvulling op je boekenlijst. De boeken bieden je de handvatten om de studie geneeskunde te rocken.

  • Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Groningen staat bekend als dé studentenstad van Nederland, zelfs de koning heeft er gestudeerd. Panacea is de studievereniging die jou als eerstejaars geneeskundestudent door de introductie heen loodst. Voordat je je boeken kunt bestellen via Panacea dien je eerst een account aan te maken, daarna kun je ons vinden op de boekenlijst. Mocht je twijfelen, we liggen in de bestuurskamer van Panacea.

  • Geneeskunde studeren in het mooie zuiden. Starten aan Maastricht University (UM)? MSV Pulse is de studievereniging die ervoor zorgt dat jij je helemaal thuis voelt aan de UM! Bovendien krijg je als Pulse lid dikke korting op de Compendium Geneeskunde boeken!

  • Studeren aan de universiteit waar Romée Snijders nu haar onderzoek naar MDL doet. Wellicht zie je Romée nog door de gangen van het Radboud heen lopen, hoe gaaf is dat!? Mocht je vragen hebben, Romée helpt je met alle liefde. De MFVN helpt je graag door je studie geneeskunde heen met gave activiteiten. Daarnaast kun je via de MFVN gemakkelijk je boeken bestellen, ook biedt de MFVN de Compendium Geneeskunde boeken met een vette korting aan! Wij zeggen alvast, tot op de RadboudUMC en veel leesplezier.

"Ik heb sinds het begin van mijn studie Geneeskunde al Compendium gebruikt en het helpt me enorm om verbanden te zien en het overzicht te houden tijdens het studeren."

Lara, Ubachsberg

Voortgangstoets voorbereiden

Vier keer per jaar maken geneeskunde studenten uit heel Nederland de voortgangstoets. De toets bevat ruim 200 vragen over verschillende disciplines. Van de geneeskundestudent wordt verwacht dat zij steeds beter scoren op deze voortgangstoets. Gelukkig kun je na de toets inzien welke onderwerpen jij nog moet bijspijkeren. Pak voor de toets even de boekenreeks erbij en besteed extra aandacht aan de discipline waar jij wat slechter op hebt gescoord. Aan het eind van elk hoofdstuk in de reeks kun je ook extra oefenen met de test jezelf vragen, deze zijn zelfs gebaseerd op voortgangstoets vragen! Beter kan je dus niet voorbereid zijn op de volgende voortgangstoets.

Voortgangstoets oefenen op tv

Wat een hoogtepunt!

Drie keer op een rij zaten Veerle en Romee bij de wereld draait door. Hier vertelde ze hoe zij geneeskunde studenten door het hele land helpen tijdens hun studie, en in het bijzonder tijdens de voortgangstoets.

"Wat een geweldige samenvatting zijn deze vijf delen van de studie geneeskunde. Overzichtelijk, toegankelijk en duidelijk! Zelfs als eerstejaars snap je wat er staat en je krijgt ook gelijk inzicht in wat je uiteindelijk moet weten."

Mathijs, Amsterdam

Benieuwd naar alle disciplines?

Compendium behandelt alle 35 disciplines van de geneeskunde. Bekijk de disciplines om alle informatie te vinden die je nodig hebt!

Blogs van geneeskunde studenten

Lees de ervaringen van je medestudenten om meer te weten te komen over het studentenleven. Onze bloggers delen onder andere hun gouden studietips, studentenkamer en dromen!

Video's

Vind hieronder handige video's voor jouw als bachelor geneeskunde student!

geneeskunde alle disciplines Compendium Geneeskunde

Bachelor pakket

Wij adviseren de vijfdelige boekenreeks met alle 35 disciplines voor mensen in de bachelor. Zo haal jij het maximale uit je studie!

Verbinden

Wil je graag in contact komen met geneeskundestudenten? Mis jij de verbinding met mensen binnen jouw studie of werkveld? Word dan lid van onze community.

Netwerk van honderden studenten, artsen en specialisten, verpleegkundigen en anderen in de zorg.

Mogelijkheid om elkaar vragen te stellen

Nodig degene die jou inspireert uit voor een (virtuele) kop koffie.

Vind mensen waarmee jij samen kan werken of studeren

Maak je eigen groep aan of vind jouw jaargenoten

Iedereen mag gratis lid worden van onze community!