Ben jij onze nieuwe all-round Marketing Manager?

Vacature: Flexibele all-round Marketing Manager – vanuit huis of kantoor in Amsterdam

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid? Word je blij van een baan met heel veel afwisseling? Heb je daarnaast óók nog affiniteit met marketing? Dan komen we heel graag met jou in contact, want per september zoeken wij een nieuwe Marketing Manager!

Compendium Geneeskunde is een van de succesvolste en modernste uitgevers in de zorg van Nederland, opgericht door artsen & co-founders Romée Snijders en Veerle Smit. Compendium is uitgever van vernieuwende, visuele en handige boeken en producten voor medische studenten, verpleegkundigen, artsen en specialisten. Onze missie is om de zorg overzichtelijk en toegankelijk te maken, voor en door de zorg. Wij maken wat de zorg mist. Wij zijn vooral bekend door de populaire vijfdelige bestseller Compendium Geneeskunde, met daarin 35 disciplines van de geneeskunde. Met deze boekenreeks zijn we al vaker op televisie voorbij gekomen, o.a. bij De Wereld Draait Door en BEAU. Onze kernwaarden zijn kwaliteit, vernieuwend en hands-on.

Ons team gelooft in 100% remote werken (en dat al voor corona!) en dat bieden wij jou ook aan. Daar komt uiteraard een grote verantwoordelijkheid bij kijken, vandaar dat wij op zoek zijn naar een enthousiaste collega die de handen uit de mouwen wil steken. Vier keer per jaar ontmoet het team van bijna honderd mensen elkaar in Utrecht. Daarnaast ziet het kernteam elkaar ongeveer 1-2 keer per maand in Amsterdam. Werken op kantoor in Amsterdam is bespreekbaar.

Jouw takenpakket bestaat uit:

- Het uitvoeren en optimaliseren van de algemene marketingstrategie;

- Het bedenken (en eventueel maken) van content voor Instagram, IG stories, Tiktok en Linkedin;

- Het maken en monitoren van social media advertenties voor Facebook, Instagram en Tiktok;

- E-mailmarketing in Mailblue (active campaign): sales mailings versturen, automatiseringen maken;

- Website optimalisatie in Shopify: SEO, conversie-optimalisatie, contentmarketing;

- Het oppakken van nieuwe projecten en het aansturen van verschillende teams.

Deze nieuwe projecten ga jij helpen opzetten:
- Het eerste Compendium Abonnement;
- Online leeromgeving Compendium;
- Compendium Community in Huddle.

Deze teams ga jij (deels) aansturen:

- Ambassadeurs: voornamelijk geneeskundestudenten die Compendium promoten d.m.v. offline marketing via flyeren en congressen. Daarnaast zijn zij ook jouw linkerhand bij bijvoorbeeld het uitwerken van content voor social media;

- Community managers: verantwoordelijk voor DM social media, klantenservice;

- Bloggersteam: verantwoordelijk voor content creatie website;

Deze teamleden gaan jou helpen:
- Medisch marketeer: verantwoordelijk voor samenwerkingen;

- Proces manager: verantwoordelijk voor resellers, distributie, website;

- Productteam: verantwoordelijk voor het creëren van nieuwe producten en boeken;

- Jouw manager: onze initatiefnemer / CEO: Veerle Smit;

- Jouw voorganger blijft bij het bedrijf en is beschikbaar voor al jouw vragen en om jou geleidelijk in te werken.

Wij zijn op zoek naar een collega die:
- Minimaal HBO werk- en denkniveau heeft. Een relevante opleiding zoals Communicatie, Commerciële Economie of een andere marketinggerelateerde opleiding is een pré;
- Minimaal 2 jaar werkervaring in een marketingfunctie of andere relevante functie;
- Pro-actief en initiatiefrijk is, en een hands-on mentaliteit heeft: je kunt snel schakelen en prioriteiten stellen;
- Houdt van veel verantwoordelijkheid en zelfstandig kan werken;
- Sterk is in de Nederlandse taal in woord en geschrift;
- Vanaf 1 september 2022 minimaal 32 uur per week (met uitloop naar 38 uur per week) beschikbaar is.

Wat bieden wij?

-Een functie met impact: verantwoordelijkheid voor de marketing van een snelgroeiend en succesvol bedrijf;

- Ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Je krijgt van ons veel vrijheid om de taken als Marketing Manager naar je eigen hand te zetten;

- Ruimte om jezelf te ontwikkelen! Het is dus geen probleem als je nog wegwijs moet worden in bijvoorbeeld social ads of e-mailmarketing; 

- Werken vanuit huis, flexibele uren en een marktconforme vergoeding o.b.v. jouw ervaring;

- Een contract van 32-38 uur per week.

Solliciteren?

Zie jij jezelf al helemaal zitten in je favoriete koffietentje nippend aan je cappuccino terwijl je voor Compendium Geneeskunde werkt? Stuur dan vóór maandag 8 augustus je motivatiebrief en CV met daarin je relevante ervaring op naar a.classens@compendiumgeneeskunde.nl o.v.v. “Sollicitatie Marketing Manager Compendium Geneeskunde”. Heb je nog vragen over de functie? Stuur ook daarvoor een mail naar a.classens@compendiumgeneeskunde.nl.

Ben je geïnteresseerd in deze functie maar niet (vanaf 1 september) 32-38 uur per week beschikbaar of past maar een deel van de taken bij jou? Dan horen we alsnog graag van jou! Laat ons in je mail even weten voor hoeveel uur jij beschikbaar bent en welke verantwoordelijkheden helemaal jouw ding zijn. Wij horen graag van je!

"Ik kan deze functie bij Compendium Geneeskunde aanraden aan iedereen die op zoek is naar een afwisselende en uitdagende marketingfunctie. Tijdens mijn studie Communicatie ben ik begonnen als Junior Marketeer, en inmiddels doorgegroeid naar Marketing Manager. Binnenkort ga ik nieuwe uitdaging aan binnen Compendium, dus er is binnen het bedrijf veel ruimte om te groeien en te leren. "

Anke Classens

Over Compendium Geneeskunde

Compendium Geneeskunde is in 2015 opgericht door geneeskundestudenten en inmiddels artsen Romée Snijders en Veerle Smit. Tijdens hun opleiding merkten zij dat je als geneeskundestudent zó veel stof moet leren dat je soms het overzicht kwijtraakt. Daarom ontwikkelden zij, met behulp van een team honderden auteurs en specialisten een serie van vier boeken met een visueel overzicht van de volledige studiestof van geneeskunde, genaamd Compendium Geneeskunde. Meer dan 50.000 mensen die in de zorg werken maken dagelijks gebruik van de boeken.

Het team van Compendium Geneeskunde is jong en dynamisch gebleven. Het huidige team bestaat o.a. uit tientallen artsen, meer dan 100 geneeskundestudenten uit Nederland en België, redactieleden, DTP’ers, Projectmanagers en het marketingteam. Het grootste deel van het team werkt vanuit huis en maakt flexibele uren. Binnen het team heeft ieder haar eigen expertise en gaan we ervoor om tijdens onze scale-up fase nog meer zorgmedewerkers te helpen. In 2019 is een compleet herziene versie van de reeks uitgekomen, Compendium Geneeskunde 2.0. 2021 staat in het teken van het lanceren van meerdere pocketversies en productontwikkeling. Voor meer informatie over het team en de boeken verwijzen we je door naar de site www.compendiumgeneeskunde.nl.