Verpleegkundigen en verpleegkunde studenten

77.175

Verpleegkundigen zijn met dit aantal de grootste medische beroepsgroep in de ziekenhuiszorg

10%

Van onze lezers is verpleegkundige of verpleegkundig specialist

35%

In 2017-2018 nam het aantal verpleegkundigen met 35% procent toe!

Hé verpleegkundige (in spe)! Wij geloven dat je op jouw pad, van student tot je pensioen, continu vijf stappen doorloopt: de basis, oefenen, ervaren, verdiepen en verbinden. Het Compendium Compas helpt je daarbij. Op deze pagina nemen we jou mee door deze 5 stappen, maar dan speciaal gericht op jou als verpleegkundige (in opleiding). Je leest hoe onze boeken jou kunnen helpen & we geven handige tips!

Begin met

1. De basis

Net als geneeskunde studenten krijgen verpeegkunde studenten in hun eerste jaar te maken met dikke boeken, vaak vol tekst maar met weinig afbeeldingen. Het overzicht is kwijt. Hier liepen Veerle Smit en Romée Snijders tijdens hun bachelor geneeskunde ook tegen aan. Zij kwamen met een oplossing; Compendium Geneeskunde. In slechts 5 boeken maakten zij 6 jaar geneeskunde overzichtelijk en visueel. Compendium Geneeskunde is, anders dan de naam misschien doet vermoeden, ook zeker geschikt voor jou! Schaf de boekenreeks al aan het begin van je studie aan en heb er de rest van je carrière profijt van. In elke fase van je studie en loopbaan komen de boeken van pas.

Verpleegkundigen

Voor de leergierige verpleegkundige is de Compendium boekenreeks een echte musthave. Dit visuele en beknopte overzicht van de geneeskunde is namelijk handig voor iedereen die in de zorg werkt. Als verpleegkundige ben je breed opgeleid en krijg je met veel verschillende ziektebeelden te maken. Met de reeks heb je een overzichtelijk en beknopt overzicht van de aandoeningen van verschillende specialismen.

Verpleegkunde studenten

Studeer jij verpleegkunde en kan jij wel wat extra hulp gebruiken? Zoek jij een handig naslagwerk voor het maken van je anatomie/fysiologie examens of wil jij je wat meer verdiepen in verschillende specialismen? 


In de boekenreeks vind je 35 verschillende disciplines. Van verpleegkunde studenten die studeren met Compendium horen wij vaak terug dat het een rode draad biedt bij de verschillende medische vakken en stages tijdens de studie. Daarnaast helpt de reeks je op een effectieve manier je geheugen op te frissen. Hoe zat het ook alweer met de anatomie van het hart? Met dit naslagwerk heb je gelijk je samenvatting bij de hand die jou door je opleiding en verdere carrière helpt. Met Compendium Geneeskunde staat alles op één plek. Bovendien is alles op dezelfde manier geschreven; kort en krachtig met geen woord teveel. 

Super fijne boeken voor de opleiding verpleegkunde. Handig als verdieping van de leerstof of juist voor een makkelijke uitleg. En stiekem ook een beetje voor de leuk, omdat het gewoon super interessant is.

Romy, Milsbeek

Een greep uit de voordelen:

Goed beeld van de zorg en de verschillende zorgdisciplines. Compendium Geneeskunde 2.0 is de meest volledige en overzichtelijke boekenreeks in de geneeskunde. In de reeks staan 35 zorgdisciplines uitgebreid omschreven.

Kennis van de patiënten. Als verpleegkundige ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten en sta je veelvuldig met ze in contact. Patiënten kunnen uiteenlopende ziektebeelden hebben waarvan de meest voorkomende allemaal staan beschreven in de boekenreeks.

Alle kennis binnen handbereik. Hoe zat dat ook alweer? Als je het even niet meer weet dan heb je altijd de complete zorg binnen handbereik. Vooral met de handige pocketversies heb de letterlijk de kennis in je broekzak.

Blijven ontwikkelen. In de zorg ben je nooit uitgeleerd. Of je nou nog beter wilt worden in wat je al doet, of meer de verbreding wilt opzoeken, de boeken zullen je handvatten geven voor een leerzame toekomst.

Ik raad iedereen in mijn klas aan om ze te kopen! Het is voor mij als verpleegkundige in opleiding zo handig dat alle ziektebeelden erin staan. Ook dat er heldere afbeeldingen zijn van de verschillen in ziektes die best wel op elkaar lijken. Er staan wel heel wat pittige woorden in, maar daar leer ik juist ook weer heel veel van. Ik had bijvoorbeeld van een begrip uit het boek nog nooit gehoord, en het kwam toevallig in het volgende college aan bod. Handig dus!

Karla, Staphorst

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk dan het inkijkexemplaar of ga direct naar de shop via de onderstaande buttons en ontdek hoe de Compendium Methode structuur en overzicht geeft aan de gehele geneeskunde

2. Oefenen

met de flashcards

Iedereen leert op een andere manier, de één schrijft samenvattingen van honderden kantjes, terwijl de ander filmpjes kijkt. Maar wat voor iedereen gelijk is, is dat je jezelf overhoort om zeker te weten dat je alles kent voor je naar het tentamen gaat. Het gebruik van flashcards maakt dit zoveel makkelijker! Ook voor verpleegkunde studenten zijn de flashcards ideaal voor het overhoren van belangrijke anatomische informatie. Door de duidelijke en mooie anatomische afbeeldingen wordt het leren van anatomie leuker en makkelijker!

Aan de ene kant de vraag, de andere kant het antwoord

Maak rijtjes van kaartjes die je niet wist

Blijf herhalen tot je alles weet

Jezelf overhoren was nog nooit zo leuk

pocket zakboek Kindergeneeskunde Compendium Geneeskunde

3. Ervaren

Met de pockets en zakkaartjes

De pockets zijn kleinere boekjes die makkelijker mee te nemen zijn, maar alsnog alle informatie bevatten die jij nodig hebt over het desbetreffende onderwerp. De boekjes passen in je zak, op die manier heb je de informatie altijd bij de hand en kun je deze gemakkelijk opzoeken door het register dat in elke pocket te vinden is. Tijdens je studie en in het ziekenhuis zul je veel in aanraking komen met patiënten met uiteenlopende ziektebeelden. Met deze handige pockets heb je altijd een overzicht bij de hand als je even wil opzoeken wat dat ene ziektebeeld ook alweer inhield. Zo kun je de hele dag door de informatie opzoeken die jij nodig hebt.

Ik heb twee pockets besteld en ook al in de praktijk gebruikt. Ik ben werkzaam als verpleegkundige en ook voor ons is dit een prachtig geheugensteuntje. Informatie is makkelijk op te zoeken en alles staat duidelijk beschreven!

Melissa, Veenendaal

Zakkaartjes

Belangrijke informatie in één oogopslag

Op de zakkaartjes vind je per dicispline stof die lastig te onthouden is, maar die je eigenlijk niet moet vergeten. Pak regelmatig het zakkaartje erbij om de stof te herhalen en test hoeveel je hebt onthouden. Vlak voor je tentamen één blik op het kaartje en je bent weer up to date! Bovendien zijn ze voor een verpleegkundige op de werkvloer erg handig. Ze kunnen een handige ondersteuning bieden bij klinisch redeneren, alarmsymptomen, keuzes die de arts maakt, de rol van verpleegkundigen tijdens of na een behandeling.

Tips voor tijdens je studie

Om je alvast een beetje op weg te helpen hebben wij ons netwerk gevraagd om tips voor tijdens de studie verpleegkunde. Lees rustig het lijstje door en doe er je voordeel mee. De lijst is nog lang niet compleet, maar hopelijk kan het je een duwtje in de goede richting geven! heb jij nog aanvullingen? Laat het ons vooral weten!

Schrik niet van alle lesstof en laat het rustig op je inwerken

Zorg dat je altijd goed voorbereid bent, dan haal je het meeste uit je studie

Wees niet bang om vragen te stellen en heb een actieve houding tijdens je stages

Verdiep je in de ziektebeelden

Houd je vizier open en zorg dat je op de hoogte bent van de mogelijkheden in de zor

Houd overzicht en zorg dat je een planning hebt

-

Instrumenten

Dit zijn de belangrijkse instrumenten die je nodig hebt als student verpleegkunde:

Stethoscoop

Een stethoscoop is een instrument om naar geluiden in het lichaam te luisteren. Dit heet auscultatie. Klik hier om een stethoscoop te kopen!

bloeddrukmeter aanbevolen Compendium Geneeskunde

Bloeddrukmeter

Om de vitale waardes van de patiënt op te meten komt een bloeddrukmeter erg van pas! Klik hier om onze favoriete bloeddrukmeter te zien.

Kiss of life

De Kiss of life is een ideaal hulpmiddel voor een veilige beademing tijdens een reanimatie in een overwachte situatie. Klik hier voor een kiss of life.

Medsocks

Met Medsocks is ook je verpleegkunde outfit helemaal ready to go! Bovendien steun je met je aankoop 20 goede doelen. Bekijk het aanbod hier!

Rekenmachine

Een rekenmachine kan voor een verpleegkundige erg van pas komen. Je krijgt namelijk nog wel eens een vraag over oplossen, verdunnen, zuurstof, druppelsnelheden, spuitpompen, etc. Een goede berekening is hierbij essentieël. Klik hier voor een fijne rekenmachine!

Agenda of planner

Een planning en agenda zijn vaak de sleutel tot het behalen van doelen en het voorkomen van chaos. Wil jij weten welke planner onze favoriet is? Klik dan hier!

4. Verdiepen

Handige sites

Deze sites zijn door onze studenten en artsen uitgekozen als de handigste sites voor verpleegkundestudenten en verpleegkundigen!

Nursing

www.nursing.nl

Platform over verpleging en verzorging, met de nieuwste artikelen over de laatste ontwikkelingen binnen verpleegkunde.

NHG-standaarden

www.richtlijnen.nhg.org

Richtlijnen voor de behandeling en diagnostiek van vele aandoeningen.

Juf Danielle

www.jufdanielle.com

Het online platform om te leren over anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie. Met uitlegvideo’s, oefenvragen en actieve samenvattingen.

-

Podcast's

Wil jij je graag meer verdiepen, andermans ervaringen horen of de stof beter leren beheersen. Hopelijk kunnen onderstaande podcast's je daarbij helpen!

De Verpleegkunde Podcast

Luister hem hier op spotify!

In deze podcast worden verscihllende sectors binnen de verpleegkunde en zogenaamde taboeonderwerpen binnen de zorg besproken!

Dé Verpleegkundig specialist Podcast

Luister hem hier op spotify!

In Dé Verpleegkundig Specialist podcast spreekt verpleegkundig specialist Andrea van den Dool met collega’s over de dagelijkse praktijk van de verpleegkundig specialist. Wat kan de verpleegkundig specialist betekenen voor de patiënt?

KoffieCo de Podcast

Klik hier voor meer informatie!

In onze podcast wordt in +/- 45 minuten een eerlijk beeld geschetst van de verschillende vakgebieden en initiatieven binnen de medische wereld.

-

Video's

Bij jij vooral visueel ingesteld? Dan zijn onderstaande video's over verpleegkunde, innovaties in de gezondheidzorg en onderwijs misschien wel wat voor jou!

Geneeskunde studeren zonder regulier VWO

In deze video vertelt Shannen hoe je geneeskunde kan gaan studeren door deficiënties weg te werken en arts te worden zonder VWO diploma. Bekijk de video hier!

Juf Danielle

Klik hier om de video's te bekijken!

Op deze Youtube pagina post Danielle onderwijsvideo's over het menselijk lichaam. Haar doel is om zo leuk en interessant mogelijk informatie over te brengen door het maken van korte video's met interessante visuals en goede uitleg over medische onderwerpen

Dag van een verpleegkundige

Klik hier op de video te bekijken!

Ben je benieuwd of het beroep verpleegkundige bij jou past? Kijk dan deze film waarin verpleegkundigen Sanne en Ellen jou meenemen in een dag op de IC in het Isala ziekenhuis in Zwolle.

5. Verbinden

Wil je graag in contact komen met verpleegkundestudenten? Mis jij de verbinding met mensen binnen jouw studie of werkveld? Word dan lid van onze community.

Netwerk van honderden studenten, artsen en specialisten, verpleegkundigen en anderen in de zorg

Mogelijkheid om elkaar vragen te stellen

Nodig degene die jou inspireert uit voor een (virtuele) kop koffie

Vind mensen waarmee jij samen kan werken of studeren

Maak je eigen groep aan of vind jouw jaargenoten

Iedereen mag gratis lid worden van onze community!

Pakketten

Compendium heeft een aantal voordelige pakketten. Ook kan je de reeks, pockets of flashcards los bestellen. Neem eens een kijkje in de online shop!