geneeskunde alle disciplines Compendium Geneeskunde

Voor wie is Compendium?

Staat jouw werkveld er tussen?

De boeken van Compendium Geneeskunde bevatten de gehele studiestof van de Geneeskunde en zijn daarom van toegevoegde waarde voor verschillende zorgprofessionals. In het overzicht hieronder hebben we de werkvelden opgesplitst. Staat jouw werkveld er tussen? Klik dan op de link en lees meer over het gebruik van Compendium Geneeskunde in jouw werkveld.

Staat jouw werkveld er niet tussen, lees dan wat meer over de verschillende disicplines via onze disciplinepagina's of neem een kijkje op onze pagina's over de reeks, pockets en zakkaartjes. Benieuwd welke methode wij gebruiken in onze boeken en hoe onze boeken op elkaar aansluiten? Bekijk dan eens de Compendiummethode en het Compendium Compas.

Binnenkort kun je hier meer lezen wat Compendium Geneeskunde kan betekenen voor jouw doelgroep. Je kunt nu alvast op de pagina voor geneeskundestudenten (bachelor) kijken.

Geneeskundestudent (bachelor)

De reeks helpt je tijdens je bachelor bij het voorbereiden van tentamens, studiegroepen en presentaties. Het is de rode draad door je hele studie en daarna. Vanaf dag 1 heb je hierdoor het overzicht.

.

De flashcards helpen je bij het oefenen van de stof.

Geneeskundestudent (master/coschappen)

Tijdens je coschappen is het handig om de reeks te lezen per discipline om zo je coschappen en poli's voor te bereiden. Ook helpt de reeks bij het voorbereiden van mondelingen, tentamens en presentaties.

.

De pockets en zakkaartjes neem je mee tijdens je coschap om de belangrijkste info op zak te hebben bij de patiënt en tijdens de overdracht.

opleiding tot neuroloog compendium geneeskunde

A(N)IOS (artsen)

De reeks wordt door veel artsen gebruikt als overzicht van alles wat ze tijdens hun studie geleerd hebben. Als arts is het fijn om basiskennis te hebben van alle 35 disicplines (ook die waar je niet in werkt). De reeks wordt ook gebruikt als studiemateriaal voor de BIG-herregistratie.

.

Veel artsen hebben de pockets graag op zak. De pocket Acute geneeskunde waarin alles voor je eerste dienst staat, wordt door artsen uit allerlei vakgebieden gebruikt!

Medisch specialist

Als medisch specialist is veel basiskennis van andere disciplines dan de eigen vaak alweer wat weggezakt. Zo leest een cardioloog graag nog eens de discipline Dermatologie, en een neuroloog neemt graag de MDL nog eens door. De reeks is praktisch om te hebben liggen op de poli of artsenkamer.

.

De pockets worden vaak gebruikt voor onderwijsdoeleinden aan artsen en coassistenten, of om zelf nog wat bij te leren.

Verpleegkundige en verpleegkundestudent

Compendium is overspoeld door het aantal enthousiaste verpleegkundigen, studenten en verpleegkundig specialisten die net zo enthousiast op de reeks en pockets reageerden.

.

De pockets zijn perfect om op zak te hebben tijdens een nieuwe stage of op de afdeling waar je werkt.

.

De reeks is een samenvatting van alles wat een arts moet weten. En daarmee perfect voor de verpleegkundige die graag goed op de hoogte is.

Andere zorgprofessionals

De reeks en pockets worden inmiddels door een hele rij zorgprofessionals gebruikt. 10% van onze lezers is: physician assistant, paramedici, fysiotherapeut, laborant, onderzoeker of een van de vele andere beroepen in de zorg.

.

Benieuwd hoe Compendium jou kan helpen? Stuur ons een chatbericht of mailtje.