Ilse Slaman over ... de kwartaaldag

Ilse Slaman over ... de kwartaaldag

Welkom op de kwartaaldag! Vier keer per jaar komt iedereen van Compendium Geneeskunde bij elkaar in Utrecht. Hier wordt vergaderd in grote en kleinere groepen om zo doelen te stellen voor het komende kwartaal. 

Het is vandaag nogal warm, 31 graden om precies te zijn. Dus ik spring nog even onder een lauwe douche om een beetje af te koelen. Na een ontbijtje ben ik onderweg naar Utrecht. Ik kom zelf uit de buurt van Delft, het is dus anderhalf uur met de trein. Aangezien het alweer juni is, komt het einde van het studiejaar in zicht, dus zijn er genoeg deadlines. Daarom werk ik in de trein aan een verslag en neem ik de stof van vorige week nog een keer door. 

Aangezien het alweer juni is, komt het einde van het studiejaar in zicht, dus zijn er genoeg deadlines. 

Eenmaal aangekomen in Utrecht, loop ik naar Space2Create, waar alle vergaderingen van Compendium worden gehouden. Als ik binnenkom staan Veerle en Romee al op iedereen te wachten. Het leuke aan voor Compendium werken vind ik toch dat je het gevoel hebt dat je deel bent van iets heel groots, maar we toch ook een klein bedrijfje lijken, omdat we elkaar allemaal kennen. Veerle en Romee houden eerst een welkomstspeech, om vooruit te blikken naar deze dag en het komende kwartaal, maar ook om terug te kijken op het afgelopen kwartaal. Want wat is er veel gebeurd! Als jullie de socials van Compendium nog niet volgen (wat zeker een aanrader is :)) hebben jullie misschien geen idee waar ik het over heb. Maar Compendium is afgelopen kwartaal internationaal gegaan met de cursus Inclusive Medicine en de pocket Radiology is al in 35 landen gepre-ordered op dit moment! De cursus Inclusive Medicine is een gratis cursus waarin op dit moment met name aandacht wordt besteed aan dermatologische aandoeningen bij mensen met verschillende huidtypen. Wat hartstikke belangrijk is om te weten als arts! Ik vind het zo gaaf om te zien hoe Veerle en Romee Compendium tot zo’n mooi bedrijf hebben kunnen maken. 

Als jullie de socials van Compendium nog niet volgen (wat zeker een aanrader is :)) hebben jullie misschien geen idee waar ik het over heb. Maar Compendium is afgelopen kwartaal internationaal gegaan!

Na de welkomstspeech gaat iedereen in kleinere groepjes vergaderen. Naast blogger ben ik ook ambassadeur van Compendium Geneeskunde. We vergaderen over hoe we volgend kwartaal verder kunnen groeien als bedrijf en hoe we meer bekendheid kunnen creëren. Als we rond 16.00 uur klaar zijn, gaat de borrel van start. Hier wordt vooral gezellig gekletst over van alles en nog wat. Naast medewerkers van Compendium zijn er ook andere mensen uit de medische wereld. Rond 18.00 uur is het weer tijd om naar huis te gaan. Op de terugweg zit ik, opnieuw, aan wat schoolwerk. Nog een paar weekjes hard studeren en dan is het zomervakantie. 

 

Blogger Ilse Slaman zit in het eerste jaar van haar studie Geneeskunde. Heb je vragen voor Ilse? Zoek haar op op de Compendium Community! Of stel je vraag hieronder. 

Laat een reactie achter