Quarantaine bezigheid: verdwalen in mijn aantekeningen

Quarantaine bezigheid: verdwalen in mijn aantekeningen

Vandaag ga ik écht iets nuttigs doen. Ik pak de stapel aantekeningenboekjes van het eerst afgeronde coschap. Om te zorgen dat die opgedane kennis van twaalf weken interne geneeskunde niet wegzakt, besluit ik mijn ijverige krabbels uit te werken. Al snel raak ik verzeild in mijn eigen gecreëerde doolhof.

Zodra ik wat letters en woorden tussen de chaotische pijltjes en krassen heb gevonden, begint de zoektocht naar logica. Ik herinner me nog precies wie me dit vertelde toen ik het opschreef, maar wat ik er precies mee bedoel is me ineens niet meer zo duidelijk.

Het idee was om de fanatieke notities tijdig uit te werken, eens in de week bijvoorbeeld en om op die manier een overzichtelijk bestand op te bouwen met de leerpunten van het coschap. Echter heeft de tijd me toen in gehaald en begint dat nu weer te doen.

Zo heb ik er toch mooi een quarantaine dagbesteding bij en één ding is me in ieder geval wel duidelijk geworden, na 4 jaar geneeskunde heb ik het doktershandschrift onder de knie!

Estelle van Eijk

Estelle van Eijk is 23 jaar en een trotste geneeskundestudent. Het is alweer vijf jaar geleden dat ze het stadse Rotterdam inruilde voor het dorpse Leiden. In september 2019 startte ze met haar coschappen. Een perfect moment om te ontdekken wat ze nu eigenlijk wil gaan doen! Met haar brede interesses van psychiatrie tot nefrologie en van kindergeneeskunde tot geriatrie, kan dat nog weleens een uitdaging gaan worden! Naast haar studie werkt ze bij het CHDR (Centre for Human Drug Research). Kortom, ze is een echte bezige bij met commissie- en bestuurservaring bij o.a. de studentendesk van het Rode Kruis. Voor Compendium Geneeskunde deelt ze een oude passie door haar (geneeskunde)ervaringen en hersenspinsels met jullie te delen!

Laat een reactie achter