Svea Thiesbrummel

10 dingen die je kunt doen om je wachttijd nuttig en vooral leuk te besteden

10 dingen die je kunt doen om je wachttijd nuttig en vooral leuk te besteden

Door de coronapandemie zijn de wachttijden voor de coschappen bij sommige universiteiten flink opgelopen. Ook ik moet eraan geloven, pas in februari 2023 kan ik beginnen aan mijn coschappen. 2023 klinkt natuurlijk nog ontzettend ver weg. Ondanks dat het een enorme tijd is die ik moet overbruggen, ben ik vastbesloten om er een mooie tijd van te maken. Ik ga dingen doen die ik leuk vind en tijd investeren in dingen die ik belangrijk vind, waar ik veel van kan leren en van kan groeien. In deze blogpost geef ik tien tips om van je wachttijd een onvergetelijke tijd te maken. 

1. Reizen 

Maak als de pandemie tot rust komt de reis waar je altijd al van gedroomd hebt. Tijdens en na je coschappen krijg je nooit meer zó veel tijd en vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Om de wereld te ontdekken en ervaring op te doen binnen andere culturen. Verleg letterlijk je grenzen en ga je dromen achterna. Doe levenservaring op, maak vrienden voor het leven en onvergetelijke herinneringen waar je tijdens je coschappen nog vaak met een lach op terug kan kijken. 

2. Bijbaantje 

Natuurlijk is je wachttijd ook de uitgelezen kans om lekker veel te werken en te sparen. Ga op zoek naar een bijbaantje dat écht bij je past. Naast een extra zakcentje is een bijbaantje ook dé manier om je medische kennis up to date te houden. Daarnaast zorg je er op deze manier voor dat je structuur aanbrengt in je dagen. 

3. Start iets nieuws

Ga die langgekoesterde dromen achterna. Altijd al een eigen onderneming willen beginnen? Of een talent waarmee je anderen kan helpen? Dit is je kans! Trek de stoute schoenen aan en ga aan de slag met je passie. Zo ben ik met mijn blog begonnen en wil ik hier tijdens mijn wachttijd nog meer tijd en energie in steken. Door nieuwe dromen waar te maken leer je nieuwe dingen en kan je je op veel gebieden verder ontwikkelen.

4. Buitenland 

Wanneer COVID het toelaat kun je ook een semester naar het buitenland gaan. Je kan daar bijvoorbeeld een extra minor volgen, een nieuwe taal leren en het land waar je verblijft verkennen. Veel universiteiten hebben een speciaal uitwisselingsprogramma waarbij ze jou begeleiden met het zoeken van een plekje in het buitenland. Vaak weet de studie adviseur van de opleiding daar meer over. 

5. Bestuursjaar 

Zit je bij een vereniging en draai jij je hand niet om voor organiseren? Kijk dan eens of een bestuursjaar niet iets voor jou is. Vind je leidinggeven lastig en wil je graag je grenzen verleggen? Ook dan kan een bestuursjaar iets voor jou zijn! Tijdens een bestuursjaar kan je werken aan verschillende competenties waaronder leiderschap en communicatie. Dit zal niet alleen bij het vervolg van je studie van pas komen, maar bij vele andere dingen die je in de toekomst nog gaat doen. 

6. Wetenschappelijke stage 

Tegen het einde van je coschappen moet je wetenschappelijk onderzoek doen door middel van een stage. Op mijn universiteit is het toegestaan om dit naar voren te halen en vóór je coschappen te doen. Hierdoor bespaar je tijd aan het einde van je master. Daarnaast kun je als je erg enthousiast bent, zonder problemen je wetenschappelijke stage verlengen en je verder verdiepen in het onderzoek wat je hebt gedaan. 

7. Een jaartje iets anders 

Heb je naast geneeskunde nog een andere interesse of hobby waar je graag meer over zou willen leren? Kijk eens naar andere opleidingen of cursussen die je kan volgen. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet medisch te zijn. Wanneer fotografie je passie is, kan je bijvoorbeeld een eenjarige opleiding op de vakschool doen. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld dol bent op koken, kun je cursussen volgen om hier nog beter in te worden. 

8. Vrijwilligerswerk 

Wil je je wachttijd nuttig besteden en ook iets doen voor de maatschappij? Dan is vrijwilligerswerk de uitgelezen kans. Er zijn tal van plekken waar ze een extra handje hulp kunnen gebruiken. Dit kan natuurlijk in het ziekenhuis, bij de voedselbank, maar ook in een hospice kan je als vrijwilliger veel voor mensen betekenen. 

9. Meelopen bij verschillende specialismen 

Werk je in het ziekenhuis of op een huisartsenpost? Vraag dan eens of je een keer met artsen van verschillende specialismen een dagje mee mag lopen. Hierdoor doe je nieuwe ervaring op en heb je alvast een voorproefje op je coschappen. Bovendien zorgt dit ervoor dat je medische kennis niet te ver wegzakt en kan je vast wennen aan het reilen en zeilen in het ziekenhuis. 

10. Genieten van het studentenleven 

Tot slot is er natuurlijk ook helemaal niks mis met nog even éxtra genieten van het studentenleven. Zeker na het afgelopen jaar waar veel dingen niet konden. Geniet met je studiegenootjes nog even van een onbezorgde tijd, het student zijn en maak mooie herinneringen. Voor je het weet breng je je dagen door in je witte jas in het ziekenhuis en denk je maar wat graag terug aan die heerlijke onbezorgde zomerdagen als student.

Svea Thiesbrummel Hi! Ik ben Svea, bijna 22 jaar en inmiddels halverwege mijn derde jaar van geneeskunde! Vroeger wilde ik altijd schrijfster worden. Daarnaast ontstond op jonge leeftijd mijn passie voor geneeskunde. Dat is ook wat ik nu het liefste doe.

Naast mijn studie werk ik als studentassistent voor de interne geneeskunde en voor de longgeneeskunde. Ik heb besloten om mijn liefde voor schrijven en passie voor geneeskunde te combineren in het schrijven van blogs. Sinds december schrijf ik op @dromenvaneendokter regelmatig blogs en geef ik een kijkje in het leven van een geneeskundestudent.

Ik vind het onwijs leuk dat ik nu ook voor Compendium blogs mag gaan schrijven! Naast studeren en schrijven ben ik in de zomer vaak op het terras of het strand te vinden. Ik ben altijd in voor spontane plannen en wil de wereld graag verder ontdekken. Hopelijk lezen jullie met veel plezier mijn blogs. Voor vragen weten jullie mij te vinden!

Laat een reactie achter