7 tips voor in de trein of bus

7 tips voor in de trein of bus
Tijdens haar eerste jaar geneeskunde kon Isa nog niet aan een kamer komen. Het combineren van een studie én een studentenvereniging was daarom niet makkelijk. Ze zat iedere dag meerdere uren in trein en bus. Hierbij enkele tips om die lange reistijd goed te besteden!
1. Zet een muziekje op en haal nog wat slaap in.
Ik ging regelmatig nog even slapen in de trein met mijn oortjes in en dan zette ik mijn wekker 10 minuten voordat de trein in Leiden zou zijn, ideaal!
2. Luister naar een podcast.
Hoewel het normaal nog wel eens lastig kan zijn om tijd te vinden voor een podcast, is tijd in het openbaar vervoer een uitgesproken kans om tijd voor jezelf te nemen en een podcast aan te zetten (denk aan KoffieCo). Of je kunt die leuke serie eens kijken.
3. Voorbereiding voor het onderwijs van straks.
Soms maak je hele lange dagen en dan is het niet altijd mogelijk om nog de werkgroep of het college van de volgende dag voor te bereiden. Daarom is voorbereiding in het openbaar vervoer een goede manier om jouw tijd in te vullen.
4. Doe online werk.
Er zijn veel bijbaantjes waarbij online werk verricht kan worden. Zo doe ik soms de klantenservice van Compendium Geneeskunde als ik in de trein zit of heb ik een bijbaantje gehad waarbij ik data in Castor moest invoeren. Zo krijg je zelfs betaald voor het reizen, ideaal dus!
5. Schrijf een blog.
Blogs schrijven werkt voor mij ontspannend (of een dagboek, dat kan ook!). Je kunt zo echt je hoofd even leegmaken en je gedachten op ‘papier’ zetten. Zo ben ik deze blog aan het schrijven onderweg naar mijn ouders. Of lees een blog! Op de compendium website vind je blogs over de meest uiteenlopende onderwerpen!
6. Klets bij met die goede vriend(in).
Ondanks dat ik mij soms erg kan ergeren aan bellende mensen, bevind ik mij ook wel eens schuldig aan deze irritatie. Volle dagen van 9-6 maken het soms onmogelijk om ook nog veel sociale contacten bij te houden gedurende de week. Echter, in het openbaar vervoer heb je die tijd wel! Probeer dan alleen niet te bellen in de stiltecoupé en doe wel oortjes in. Just asking for a friend ;)
7. Kijk een vriend of vriendin lief aan.
Een vriendin van mij had al redelijk vroeg in het jaar een kamer en gaf mij de sleutel voor als ik in Leiden wilde slapen. Dit scheelde mij erg veel tijd. Ken je bijvoorbeeld mensen in jouw studentenstad? Dan zou ik zeker aanraden om eens te inventariseren of je af en toe mag overnachten.
Heb jij nog meer tips? Laat het ons weten! Wil je meer weten over Isa? Neem contact met haar op op de Compendium Community

Laat een reactie achter