Cadeautips voor je vrienden in de medische wereld

Cadeautips voor  je vrienden in de medische wereld

De feestdagen komen er aan en dat betekent dat het weer tijd is om na te denken over cadeautjes! Het kan best lastig zijn om iets te vinden dat niet alleen leuk, maar ook nog eens nuttig is. Daarom heb ik hier een lijstje met tips voor die ene vriend die geneeskunde studeert, verpleegkundige is of arts. En als mijn vrienden of familie dit lezen, take notes ;).


1. Posters of decoratie met een medisch thema
Dit is het perfecte cadeau voor die ene vriend die op kamers gaat of een nieuw huis gaat kopen. Een anatomische poster, een vaas in de vorm van een hart of een mooi boek met tekeningen voor op de koffietafel. Allemaal leuke cadeaus die het huis toch wat persoonlijker maken!

2. Een koptelefoon
Als geneeskundestudent breng ik heel wat uren achter de laptop door. Of ik nu colleges kijk, zelfstudieopdrachten maak of toch een Netflix serie binge, een koptelefoon is een must-have! Zo krijg je geen last van je oren als je hem lang gebruikt, en met noise-cancelling raak je ook gelijk een stuk minder afgeleid!

3. Compendium Geneeskunde boeken
Ook deze boeken kunnen zeker niet ontbreken in dit lijstje. Zelf heeft de reeks mij al meerdere keren gered in mijn studie! Maar zoek je een iets goedkoper cadeautje, dan zijn de pockets een perfecte uitkomst. Omdat iedere pocket zich focust op een eigen specialisme is het ook net wat persoonlijker. Bijvoorbeeld het eerstvolgende coschap van je vriend, een favoriet specialisme of juist dat ene
lastige onderwerp.

4. Boeken
Leesboeken zijn ook altijd een hit! Zelf vond ik ‘This is going to hurt’ en ‘De jongen die opgroeide als hond’ super interessant. Of je nu geïnteresseerd bent in de interne, psychiatrie of chirurgie, voor ieder specialisme zijn er genoeg leuke en interessante boeken te vinden! 

5. Ontspanning
Naast al dat studeren is het ook belangrijk om te ontspannen. Daarom is een sportschool abonnement, een dagje uit of lunch als cadeau ook een top idee! Zo kunnen jullie samen lekker ontspannen en ook gelijk gezellig bijkletsen.

Ik hoop dat deze tips je net wat verder hebben geholpen in de zoektocht naar het perfecte cadeau, en voor nu hele fijne feestdagen!

Laat een reactie achter