Een dag in het leven van…  Ilse Slaman, eerstejaars geneeskundestudent

Een dag in het leven van…  Ilse Slaman, eerstejaars geneeskundestudent

Ik studeer nu zo’n half jaartje geneeskunde aan het Erasmus MC. Mijn rooster is iedere dag anders. Ik heb weken dat ik 3 dagen vrij ben, maar ook weken waarin ik 4 dagen van half 9 tot kwart voor 6 op de uni zit. Die grote verschillen vind ik echt wel even wennen. Vandaag neem ik jullie mee!

Vandaag heb ik een lange dag. Mijn wekker gaat om kwart voor 7. Ik maak mij snel klaar en binnen een kwartier zit ik op de fiets. Het is een half uurtje fietsen naar het metrostation. Onderweg luister ik altijd een leuke podcast, zoals ‘The Undifferentiated Medical Student’. Iedere aflevering wordt een andere specialist geïnterviewd, waardoor ik een goed beeld bij alle verschillende specialismen krijg. (Andere favorieten zijn de ‘Co-Cast’ en ‘Inside Anna’s Mind. Tip!)

Ik kom om iets over 8 aan op de uni. Ik vind het nog steeds zo indrukwekkend dat ik hier mag studeren. Het ziekenhuis is zo mooi en ik zie de hele dag door dokters in witte jassen. Ik kan hierdoor niet wachten om zelf in een witte jas te lopen! Dit geeft mij ook gelijk motivatie om hard te studeren. Voordat mijn eerste college begint, herhaal ik de anatomie van deze week nog even. We beginnen vandaag met het college Samenwerken. We leren hoe het is om met verschillende mensen te werken. Maar wat ik er vooral leuk aan vind is het stukje zelfreflectie. Waar ben jij goed in bij groepsopdrachten en welke rol neem jij aan in groepsverband? Erg interactief en daarom ook zo leuk!

Het ziekenhuis is zo mooi en ik zie de hele dag door dokters in witte jassen. Ik kan hierdoor niet wachten om zelf in een witte jas te lopen!

Na dit college heb ik een paar uur vrij. Deze tijd gebruik ik om wat colleges in te halen van eerder deze week. We hebben het over de longen en nieren, hele lastige onderwerpen! Alles wat ik niet snap, schrijf ik op, zodat ik er thuis nog een keer naar kan kijken met onder andere de boeken van Compendium Geneeskunde. Als ik hier klaar mee ben, heb ik een korte lunchpauze. Soms vind ik het fijn om dan even tijd voor mezelf te hebben. Andere dagen is het juist gezellig om met wat studiegenootjes bij te kletsen. Als ik klaar ben met lunchen, ga ik met een paar studiegenoten verder aan een verslag.

Alles wat ik niet snap, schrijf ik op, zodat ik er thuis nog een keer naar kan kijken met onder andere de boeken van Compendium Geneeskunde.

Van half 2 tot half 4 heb ik vaardigheidsonderwijs over de nieren. We krijgen hier verschillende preparaten te zien van de nieren, waar we dan in groepjes vragen over beantwoorden. Doordat je met wat meer mensen werkt, zijn de vragen makkelijker te maken en is het ook nog eens gezellig.

Als laatste college van de dag hebben we nog 2 uur klinisch redeneren. We krijgen een casus voorgelegd over het onderwerp dat we op dit moment behandelen. Als studiegroep moet je uiteindelijk tot een diagnose komen. Dit vind ik heel interessant, omdat je gelijk echt alles wat je leert in de kliniek toepast.

Om kwart voor 6 pak ik de metro weer terug naar huis. Ik heb een maaltijdsalade meegenomen als avondeten, want ik ga gelijk door naar mijn korfbaltraining. Dat lucht altijd zoveel op na een lange dag college!

Om 9 uur plof ik op de bank om nog een aflevering van Grey’s Anatomy te kijken. Die serie is stiekem toch wel heel erg leuk. Dan lees ik nog een hoofdstuk van het boek waar ik net in ben begonnen, My Policeman. Morgen ben ik een dagje vrij! Dat betekent voor mij lekker uitslapen, rustig studeren en afspreken met een vriendinnetje die ik al een hele tijd niet heb gezien.

Wil je meer weten over het leven van blogger Ilse? Of heb je andere vragen? Ontmoet elkaar op de Compendium Community!

Laat een reactie achter