M. Warnar

Het eerste jaar geneeskunde van Isabelle

Het eerste jaar geneeskunde van Isabelle

Ik wist al heel lang van tevoren dat ik specifiek in Leiden geneeskunde wilde gaan studeren en was daarom nogal teleurgesteld toen ik de eerste keer nèt niet door de decentrale selectie kwam. Des te gemotiveerder was ik toen ik bij de tweede poging wél door was en eindelijk kon gaan beginnen.

Ik had gekozen voor Leiden omdat ik daar de opbouw van de studiejaren heel prettig vind; je hebt blokken van een aantal weken en halverwege en aan het eind van het blok heb je een (deel)tentamen over dat blok. Geen tentamenweken of verschillende blokken/vakken door elkaar heen dus maar een paar weken waarin je je helemaal verdiept in specifieke onderwerpen.

Een rustig eerste jaar

Het eerste jaar ging vrij rustig van start maar al snel merkte ik dat je echt goed moest bijblijven met colleges en opdrachten omdat je anders vrij snel zou gaan achterlopen en dan op het eind een grote inhaalslag moest maken. Dit was dan ook heel anders dan op de middelbare school waar je constant gecontroleerd wordt en nu moest je het opeens helemaal alleen doen.

Ik vond snel mijn eigen manier van studeren die goed werkte en kon het studeren ook goed combineren met andere leuke dingen. Je hoort altijd dat geneeskunde heel hard werken is en daarom had ik van tevoren echt verwacht dat ik dag en nacht aan het studeren zou zijn, maar dat vond ik gelukkig heel erg meevallen! In het eerste jaar geneeskunde is de stof voornamelijk gericht op de basistheorie; de anatomie en het preklinische gedeelte, maar ook onderdelen als communicatie en professioneel gedrag worden uitgebreid behandeld. Wat ik het leukste vond aan dit jaar was dat je in eigenlijk vrij korte tijd zóveel nieuwe kennis krijgt over heel veel verschillende onderwerpen die de basis vormen voor de volgende jaren, waar je dieper en meer klinisch ingaat op wat je eerder hebt geleerd.

M. Warnar

Laat een reactie achter