Estelle van Eijk

“Jij doet toch geneeskunde?”

“Jij doet toch geneeskunde?”

De hoopvolle vraag die me inmiddels 4 jaar achtervolgt of de verwijtende vraag als je het antwoord op de opvolgende consultvraag niet weet. De eerste paar jaar redde ik mezelf door te zeggen “oeiii sorry handen en voeten heb ik nog niet gehad!”

Inmiddels heb ik mijn Bachelor of Science. Dan heb je alles wel gehad toch? Plus wat praktijkervaring. Ik kan op zijn minst een volledige anamnese en lichamelijk onderzoek doen en mijn differentiaal diagnostische gedachtes delen. Toch moet ik mijn vrienden en familie vaak een duidelijk antwoord verschuldigd blijven. Wat medische termen zal ik ze niet besparen, maar mijn geneeskundig advies is toch vaak: misschien naar de huisarts?

In deze tijd word ik als geneeskundestudent door mijn omgeving gezien als infectioloog, viroloog of op zijn minst Covid expert. Door al die onduidelijkheid merk ik meer dan ooit dat gehoopt wordt dat ik wel antwoorden weet. Nu ik toch tijd over heb, besluit ik allerlei interessante symposia, opfriscursussen voor internisten, artikelen, NOS live blogs, shownieuws en dergelijke op de voet te volgen en het wordt me allemaal steeds duidelijker… Er is nog totaal geen eenduidige consensus over alle ins en outs van het Coronavirus. Wel kan ik inmiddels meepraten over hoe we niet voorbereid waren en over alle verschillende health care systemen en aanpakken in de wereld. Oh, en ik weet natuurlijk precies welke celeb besmet is. Sorry, lieve vrienden, familie, ik kan jullie nog meer gaan verwarren met allerlei ingewikkelde, mogelijke Coronatheorieën en boeiende global health discussies, maar ook ik luister uiteindelijk gewoon naar Rutte en zal de dokter bellen als ik denk besmet te zijn.

“Ja ik studeer geneeskunde! Mega interessant en leerzaam, zeker in deze tijd!”

Estelle van Eijk

Estelle van Eijk is 23 jaar en een trotste geneeskundestudent. Het is alweer vijf jaar geleden dat ze het stadse Rotterdam inruilde voor het dorpse Leiden. In september 2019 startte ze met haar coschappen. Een perfect moment om te ontdekken wat ze nu eigenlijk wil gaan doen! Met haar brede interesses van psychiatrie tot nefrologie en van kindergeneeskunde tot geriatrie, kan dat nog weleens een uitdaging gaan worden! Naast haar studie werkt ze bij het CHDR (Centre for Human Drug Research). Kortom, ze is een echte bezige bij met commissie- en bestuurservaring bij o.a. de studentendesk van het Rode Kruis. Voor Compendium Geneeskunde deelt ze een oude passie door haar (geneeskunde)ervaringen en hersenspinsels met jullie te delen!

Estelle van Eijk

Laat een reactie achter