OEPS! Herkenbare zorgblunders!

OEPS! Herkenbare zorgblunders!

Je bent zo gewend bepaalde dingen te zeggen, sommige dingen floepen er zo uit of je hebt net even een onhandig momentje. Een blunder is zo gemaakt. En surprise, we maken ze allemaal! Wij vroegen naar jullie meest grappige, gênante zorgblunders. Herkenbaar?

Waar is uw been?

“Samen met een cliënt zoeken naar zijn rechterschoen, hij liet mij ook een half uur zoeken totdat hij op zijn been klopte.”

“Tegen een meneer zeggen: nou we gaan uw benen wassen, terwijl hij maar één been had.“

“Het was mijn tweede stagedag in de zorg. Ik mocht helpen met de ADL bij een bewoner en mijn stagebegeleider vroeg alvast de kleding klaar te leggen. Ik heb een hele tijd in de kast gezocht naar sokken voor mevrouw, totdat ze de deken van zich afsloeg en geen benen bleek te hebben. Gelukkig kon ze erom lachen.“

“In mijn nachtdienst liep ik een kamer in omdat ik een been onder het bed zag liggen. Mijn eerste gedachte was "hoe krijg ik deze bewoner weer in de benen vanaf de grond". Daarna bedacht ik dat het de prothese was, de bewoner lag heerlijk te slapen en had in zijn slaap per ongeluk op het alarm gedrukt.”

Oeps!

“Ik wilde een flexbroekje aantrekken bij een meneer, waarbij ik de sluiting aan de achterkant wilde doen. Ik stond achter hem, met mijn armen om hem heen deed ik het bandgedeelte rond. Daarna wilde ik op gevoel de flex tussen de benen positioneren. Na een paar keer flink trekken keek ik waarom het niet lukte, je snapt dat ik niet de flex in mijn handen had.”

“Een broertje van een bewoner kwam op bezoek. Ik heb zijn gezicht schoongemaakt na het eten en hem gevraagd op te staan om de kruimels van zijn shirt en broek af te halen. Hij deed alles wat ik vroeg, maar hij bleek dus helemaal geen patiënt te zijn!”

“Tegen een mannelijke bewoner zeggen "zal ik u zak even legen"? “

“Als student aan een patiënt met nierschade en dialyse vragen of hij even kan plassen. Bleek dat hij al jaren niet meer plast gehad.”

“Ik moest een keer invallen in de thuiszorg bij een ander team waar ik de cliënten niet kende. De sleutel die ik had paste niet dus ik heb aangebeld. Er deed een meneer in pyjama open die mij al verbaasd aankeek. Daarna kwam zijn vrouw van boven om te vragen wat ik kwam doen. Toen ik vertelde dat ik van de thuiszorg was en haar man kwam helpen, vertelde ze helemaal geen thuiszorg te hebben. Ik had per ongeluk de huisnummers verwisseld!”

Het floepte eruit!

“Mijn collega zong spontaan "lang zal hij leven" bij een jarige terminale zorgvrager in het hospice. Gelukkig kon hij er om lachen! “

“Aan een collega vragen of zij " de cliënt wil afmaken". “

“De boodschappenlijst van een patiënt voorlezen en "douchegeil" zeggen in plaats van " douchegel".”

“Een cliënt was gevallen en had gelukkig niets gebroken. Dus ik flapte eruit " het geluk is met de ...." waarom mevrouw antwoorde met "domme". Gelukkig moest ze er zelf ook hard om lachen. “

“Vragen welke bloemen ze leuker vond, terwijl de cliënt blind was.”

En waren ze herkenbaar of heb jij zelf ook zo’n grappige blunder gemaakt? Stuur hem dan in zodat wij deze in deel 2 van deze blog kunnen delen!

 

Laat een reactie achter