Voorbereidingen voor mijn stage in het buitenland

Voorbereidingen voor mijn stage in het buitenland

Al sinds het begin van de studie geneeskunde wist ik dat ik een mogelijkheid om te studeren in het buitenland met beide handen aan zou pakken. Door Isa van Andel. 

Gedurende de studie werd deze droom alleen maar groter en tijdens mijn derde jaar ben ik begonnen om deze droom werkelijkheid te maken. Ik kwam erachter dat ik de ouderengeneeskunde heel interessant vond en mijn begeleiders (Dr. van Eijk en Dr. Achterberg) namen mij mee in dit mooie vak. Zij introduceerden me aan interessante mensen. Uiteindelijk besloot ik tijdens een congres in Londen dat ik naar Australië zou gaan!

Ik begon ongeveer 9 maanden geleden met mailen naar de 2 mensen die ik ontmoet had in Londen. Verbazingwekkend snel reageerden zij dat ze een lopend onderzoek hadden waaraan ik wel mee zou kunnen werken. Aan de hand van mijn interesses stuurde ik een aantal dingen door die mij interessant leken en zij stuurden wat mogelijkheden vanuit hun kant op. Ik schreef mijn research proposal en het werd geaccepteerd. Daarnaast moest ik een interne supervisor vinden. Ik overlegde met de organisatoren van mijn master Vitality and Ageing en wie ik daarvoor het beste zou kunnen benaderen. Ik kwam weer terecht bij een eerdere supervisor, wat een geluk. Daarna moest ik nog een slaapplek regelen en een visum. Beide duurden even om te regelen. Gelukkig kenden mijn begeleiders een familie met een extra kamer (met ensuite!!!!). Daar kan ik nu een kamer onderhuren. Zij wonen dichtbij de plek waar ik stage ga lopen.

De tijd tikt. De belangrijkste zaken zijn geregeld! Nu nog een grote koffer regelen en inpakken. Op naar Australië!


Heb je vragen aan Isa? Zoek haar op op de Compendium Community.

Laat een reactie achter