Veerle Smit

#ikblijfthuis

#ikblijfthuis

Velen van jullie zitten op dit moment thuis… GOED BEZIG! Maar voor veel van jullie is het natuurlijk ook minder leuk bijvoorbeeld als je net begonnen bent aan je coschappen en na twee weken alweer thuis zit, of terug moest vliegen van jouw wetenschappelijke stage in het buitenland. Veel van jullie zetten de studie thuis voort of werken in de zorg. Om ons heen horen we echter ook veel mensen die zich thuis soms vervelen, zich niet uitgedaagd voelen of even niet weten wat ze met hun tijd aan moeten. Naast alle afleveringen van Grey’s anatomy nogmaals kijken en het abonnementsgeld van jouw Netflixaccount tiendubbel terugverdienen, hebben wij een aantal andere goede tips voor jullie verzameld die wellicht de uren in thuisquarantaine wat leuker en leerzamer maken. Heb jij nog aanvullingen? Reageer dan onderaan deze pagina, samen houden we het zeker vol! 

Doe een online cursus

Via Coursera zijn er duizenden cursussen te volgen van de beste universiteiten ter wereld. Veel cursussen zijn helemaal gratis.!Alleen als je een officieel certificaat wil, moet je een kleine bijdrage betalen. Zo pimp jij jouw cv op in de tijd dat je thuis zit. Maar nog veel belangrijker: zo ontwikkel jij je door en krijg je de kans om je verder te verdiepen in vakken die jij interessant vindt. Ook zijn wij druk bezig met het ontwikkelen van onze eigen YouTube cursus, dus stay tuned. 

You got to love topografie

Was jij diegene die op de middelbare school altijd tienen haalde voor topografie? Of compenseerde jij die één voor de topografie van midden-Afrika door extra hard te leren voor de proefwerken waar jij niet alle hoofdsteden en landen met moeilijke namen uit je hoofd moest leren? Laatst vond ik deze toffe site waar je a.d.h.v. spelletjes jezelf kunt overhoren met alle landen, hoofdsteden en gebieden ter wereld. Stel een doel voor jezelf en oefenen maar! 

TED.com

Mijn all-time favoriete website ted.com! Hier vind je heel veel filmpjes over verschillende interessante onderwerpen. Weer eens wat anders dan Netflix! Het motto van TED is: Ideas worth spreading. Nou die ideeën zijn zeker het verspreiden waard. De filmpjes zijn kort en je leert automatisch veel over hoe je een goede presentatie geeft. Wellicht komt dat nog van pas bij jouw volgende patiëntpresentatie of PICO.

Schrijf een blog

Schrijf jij graag jouw emoties van je af? Begin een blog! Compendium is altijd op zoek naar bloggers, dus voel je vrij om contact met ons op te nemen. Daarnaast is een eigen blog ook snel gemaakt via bijvoorbeeld Wix, Wordpress of Blogger.

Grote lenteschoonmaak

Dit is jouw kans om eindelijk al die klusjes in huis te doen die al jaren op jouw lijstje stonden. Zoek bijvoorbeeld jouw kleren uit of lap eens alle ramen (als je een beetje op mij lijkt, kunnen die wel een schoonmaak gebruiken ;)). Let wel op want de kledinginnamebedrijven draaien op dit moment overuren door de 1,5 meter regel. Dus hou de kleding voor de time being nog even bij je.

Luisteren = het nieuwe lezen

Wij zouden natuurlijk geen goede uitgever zijn als we niet zouden aanbevelen om eens een boek te lezen. Zo kun je je natuurlijk via onze reeks weer eens in alle disciplines verdiepen, wat weet jij nog van dermatologie? En van epidemiologie? Maar heb jij soms ook last van dansende letters en in slaap vallen boven je boek? Probeer dan eens een luisterboek! Bijvoorbeeld via Storytel, hier kun je heel makkelijk boeken beluisteren. Ik doe dit bijvoorbeeld op de fiets, zo ben ik van een boek per jaar naar een boek per maand gegaan! 

Beweeg & leer

Nog beter dan alleen maar luisteren is natuurlijk luisteren en bewegen. Lukt het jou om 10.000 stappen per dag te zetten? Vergeet vooral niet te bewegen en jezelf zowel mentaal als fysiek gezond te houden. Luister tijdens jouw wandeling bijvoorbeeld naar de podcast van KoffieCo en ontdek welk specialisme het beste bij jou past. Zelf luister ik ook vaak naar de podcast van het NOS achtuurjournaal. Heb jij nog vette podcasts? Laat het dan even weten in een berichtje hieronder ☺.

Betaal eens voor een film

Via veel filmhuizen kun je nu online films kopen. Zo help jij de cultuurindustrie om hun hoofd boven water te houden en als je betaalt voor een film voelt het toch nog net even meer als een bioscoopbezoekje. Dit keer lukt het misschien om in volle aandacht een film te kijken zonder de helft te missen door een Whatsappgesprek (ik ben vast niet de enige die dit regelmatig overkomt?). Alleen nog zelf popcorn poppen in de magnetron en jij bent klaar voor jouw thuisbios!

Plank challenge

Doe jij al mee aan de compendiumplank challenge? 30 dagen lang, elke dag planken en proberen om elke dag 5 seconden extra lang te planken. Je zult al snel merken dat jij het veel langer volhoudt dan je eerst misschien dacht. Een groot deel is namelijk mentaal en als jij weet dat het je gister ook lukte, dan lukt vandaag de 5 secondes extra zeker! Tag ons in jouw stories met #compendiumplankchallenge. Doe je liever een andere work-out? Online zijn allerlei yoga, pilates en andere workouts in alle levels en lengtes te vinden! 

Heb jij nog tips die hier nog niet staan? Laat dan een reactie achter! #ikblijfthuis

Veerle Smit Veerle Smit is 27 jaar oud en co-founder en managing partner van Compendium Geneeskunde. Daarnaast is ze nèt afgestudeerd als arts en helpt ze tijdens de coronacrisis op de huisartsenpost in hartje Amsterdam.

Laat een reactie achter