Vogelvlucht door het leven van ... Isa van Andel

Vogelvlucht door het leven van ... Isa van Andel

Isa van Andel heeft haar bachelor geneeskunde afgerond in Leiden en zit nu in de wachttijd voor haar coschappen. Ze neemt ons mee in een vogelvlucht door haar leven.

 

Hoe was je als klein meisje?

Ik ben opgegroeid in een fijne familie in Hendrik-Ido-Ambacht. Ik was altijd al een echte doorzetter. Zo begon ik op mijn 8e aan ritmische gymnastiek. Van jongs af aan heb ik dus al geleerd om niet op te geven en met tegenslagen om te gaan.

 

Hoe was de middelbare schoolperiode?

Op de middelbare school leerde ik goed te plannen door het drukke trainen in Zwijndrecht. Avondeten deed ik dan bijvoorbeeld na het sporten rond half 9. Veel tijd voor feestjes was er niet tot mijn 15e.

 

Hoe beviel het studentenleven?

Helaas kwam ik in 2018 niet binnen bij geneeskunde in Leiden. Ik heb daarom een jaar Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Ik woonde in hotel Casa en besloot volop van het studentenleven te genieten: ik besloot mij aan te sluiten bij de studievereniging en de roeivereniging Skøll.

In 2019 kwam ik binnen bij de studie geneeskunde in Leiden. Ook hier sloot ik mij aan bij de studievereniging en een studentenroeivereniging (Njord). Mijn eerste jaar was zwaar; erg veel studie, veel feestjes en veel activiteiten op Njord. Gelukkig kon ik elke nacht bij een vriendin slapen. Momenteel ben ik ook begonnen met hockeyen en ben ik regelmatig in het Universitair Sportcentrum te vinden voor een sportklasje.

 

Had je toen al enige idee welke richting je op wilde?

Ik heb nog geen coschappen gelopen. Mijn moeder werkte voorheen als vrijwilliger en ik werd spontaan verliefd op de mensen op de gesloten psychogeriatrische afdeling die altijd hetzelfde liedje zongen: ‘wie zal dat betalen, wie heeft zoveel geld…’. Verder vind ik andere specialismen zoals de chirurgie, kindergeneeskunde, psychiatrie en spoedeisende zorg ook allemaal erg interessant. Momenteel staat de ouderengeneeskunde op nummer 1.

 

Wat houdt je baan precies in?

Momenteel ben ik binnen de medische dienst werkzaam in een geriatrisch revalidatiecentrum in Spijkenisse (4ambachten Spijkenisse). Daarnaast ben ik werkzaam op de Interne geneeskunde als projectondersteuner en ook binnen Compendium Geneeskunde. Tenslotte heb ik nog een 0-urencontract als huiskamersassistent op een gesloten psychogeriatrische afdeling en als student-assistent bij transplantatie. Lekker druk dus, maar wel enorm divers!


 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik graag aan het sporten. Ik merk dat ik door mijn drukke studie en bijbaantjes af en toe erg veel stress kan hebben en sporten helpt echt om mijn hoofd leeg te maken. Zo hockey ik 2 keer per week en ga ik 2-3 keer naar de sportschool van de universiteit. Daarnaast ben ik aan het trainen voor de halve marathon in Leiden op 14 mei. Ik maak graag dagtripjes met familie, vrienden, vriendinnen of met mijn vriend, doe graag bordspelletjes en ben ook graag met mijn lieve huisgenoten en familie.

 

Stel, je bent net afgestudeerd; wat is de belangrijkste keuze die je anders zou maken?

Dan zou ik veel minder geven om studievertraging of het falen van tentamens. Die stress was nergens voor nodig. Daarnaast had ik denk ik meer willen investeren in mijn roeiploeg tijdens mijn eerste jaar, want ik denk dat ik daar veel heb gemist door stress in die periode.

 

Als ik opnieuw zou studeren, zou ik veel minder geven om studievertraging of het falen van tentamens.

 

En wat zou je ons als (medisch) studenten mee willen geven?

Geniet vooral en maak je niet te druk. Falen is helemaal niet erg als je er uiteindelijk maar van leert!

 

Wil jij in contact komen met Isa? Zoek haar op op de Compendium Community! Wil je ook geïnterviewd worden? Geef het door via klantenservice@compendiumgeneeskunde.nl.  

Laat een reactie achter